Typy zastřešení bazénu: Jak správně vybrat to ideální pro vás i zahradu?

Chcete mít bazén, který můžete využívat po celý rok? Nechte se inspirovat různými typy zastřešení bazénu, které vám umožní plavat, i když venku panují chladnější teploty. Inspirujte se naším článkem a zjistěte, jak správně vybrat zastřešení bazénu na míru vašim potřebám i zahradě.

 

Každý typ zastřešení má své jedinečné výhody, které se výrazně promítají nejen do prodloužení plavecké sezóny, ale také do finančních úspor a bezpečí celé rodiny.

 

Vysoké podchozí zastřešení bazénu

 

Na výběru správného zastřešení bazénu záleží

 

Zastřešení bazénu lze přirovnat ke střeše domu. Chrání bazén a jeho okolí před nepřízní počasí, jako jsou déšť, sníh, vítr, nečistoty nanesené větrem, či před hmyzem. Zároveň může sloužit i jako relaxační a odpočinkový prostor, který umožňuje bazén využívat bez ohledu na počasí. Navíc výrazně šetří náklady na údržbu bazénu a snižuje spotřebu energie na jeho vyhřívání. Dále eliminuje nebezpečí spojené s nechtěným pádem do vody – jak dospělých a dětí, tak domácích mazlíčků.

 

Použité materiály a konstrukce zastřešení ALBIXON splňuje vysoké standardy bezpečnosti, odolnosti a stability. V závislosti na typu vydrží zatížení sněhem vyšší intenzity, tlak větru vichřice a poskytuje i ochranu proti škodlivým účinkům UV záření, které může snižovat jeho životnost bazénu.

 

A v neposlední řadě nesmíme zapomínat na design, který dotváří příjemné prostředí a vzhled zahrady.

 

 

Moderní typy zastřešení

 

Ať hledáte jednoduché zastřešení bazénu, nebo byste váš domácí vodní svět rádi opatřili nejsofistikovanějšími technologiemi a materiály, díky široké nabídce moderních systémů zastřešení máte z čeho vybírat.

 

 

Nízké zastřešení bazénu

 

Nízká zastřešení bazénu jsou velmi nenápadná a minimalizují vizuální dopad na zahradu. Vytvářejí silný skleníkový efekt – velmi dobře udržují teplotu vody a umožňují vám tak plavat i v chladnějších dnech.

 

Navíc, díky nízkému profilu, jsou méně náchylná k poškození silným větrem, což je činí vhodnými i pro oblasti s proměnlivým počasím. Jsou skvělou volbou i pro ty, kteří mají menší bazén či zahradu, protože nízké zastřešení nevyžaduje tolik prostoru.

 

  • Mezi nejnižší bazénové zastřešení na trhu patří SYDNEY – designové ultra nízké zastřešení vyvinuté ve spolupráci s návrháři z automobilového průmyslu vás oslní elegantními křivkami a unikátním vzhledem.

 

Zastřešení a terasa – 2 v 1

 

Terasové zastřešení bazénu BERGEN je ideální pro posezení s přáteli i pro ochranu zapuštěného bazénu. Jedná se o plnohodnotnou pojízdnou terasu, která nejen zastřeší bazén, ale díky své vysoké tuhosti a nosnosti se nabízí i k jiným aktivitám a vytváří prostor pro odpočinek a relaxaci. Terasové zakrytí bazénu nabízí multifunkční využití vaší zahrady po celý rok.

 

 

Vysoké zastřešení bazénu

 

Takzvaná podchozí zastřešení bazénu jsou dostatečně vysoká, aby člověk mohl pohodlně procházet kolem bazénu, aniž by musel ohýbat záda. Představují skvělý kompromis mezi estetikou a funkčností. Pokud máte na zahradě dostatek prostoru a chcete mít možnost pohybovat se kolem bazénu i za zavřeným zastřešením, je tento typ pro vás ideální. Umožňuje snadný přístup k bazénu, dostatek prostoru pro odpočinek a relaxaci za každého počasí s využitím  přirozeného světla, vzdušnosti a především – možnost užívat si koupací sezónu po celý rok.

 

 

Zastřešení bazénu montované na zeď

 

Tento typ vysokého zastřešení se montuje přímo ke zdi domu, ale ocení ho i majitelé zahrady se svažitým terénem, kdy lze zastřešení připojit na zahradní zídku, která svah dělí a využít tak efektivně prostor.

 

Pokud se jedná o zastřešení bazénu ke zdi domu, umožní vám celoroční bezproblémový přechod z interiéru do exteriéru – bez ohledu na počasí. Bazénové zastřešení na zeď DALLAS je dostupné v široké nabídce rozměrů a vyráběné na zakázku, včetně dveří v čele.

 

 

Posaďte zastřešení na správnou kolej

 

Jakmile si vyberete typ zastřešení, který vám nejlépe vyhovuje, je dalším krokem volba kolejnic, které slouží pro snadný pohyb, stabilitu a aretaci bazénu k bezpečnému zajištění. Možnosti volby kolejnic záleží na konkrétním typu zastřešení. Koleje mohou být umístěny na obou stranách zastřešení, na jedné a u některých typů nemusí být použity vůbec. Kolejnice lze i  zapustit do okolního terénu a užívat si vysoký pochozí komfort.

 

Jednokolejnicové zastřešení bazénu je velice moderní způsob zastřešení, které nenarušuje okolní prostor bazénu. 

 

 

ALBIXON tip: MOOVER

 

MOOVER je tichý osobní asistent, který vám pomůže s otevíráním a zavíráním zastřešení bazénu. Jedná se o inovativní elektrický posuv bazénového zastřešení s možností solárního dobíjení, který získal cenu Red Dot Award 2023.

 

Jedním stiskem tlačítka na dálkovém ovládání s dosahem až 15 metrů se díky němu vaše zastřešení automaticky posune a odhalí bazén pro slunečný den, nebo ho rychle uzavře, když se blíží nepříznivé počasí. Rozhýbat bazénové zastřešení nikdy nebylo jednodušší!

 

Při výběru zastřešení bazénu je důležité si uvědomit, že každý bazén i jeho majitel jsou jedineční. Správný výběr závisí na vašich individuálních potřebách, přáních a rozpočtu. Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv typ, zastřešení bazénu je investicí, která se vyplácí nejen v prodloužených hodinách u vody, ale i v ochraně a bezpečnosti vašeho domácího vodního světa.