Přemýšlíte, jak vyčistit bazén? Inspirujte se našimi radami a tipy

 

čištění bazénu pomocí vysavače

Aby byla voda ve vašem bazénu vždy průzračně čistá, je potřebné, abyste bazénu věnovali náležitou péči.

Její nejdůležitější součásti je pravidelné čištění, které byste rozhodně neměli podceňovat.

Jak vyčistit dno bazénu bez vysavače

Předtím, než zahradní bazén po odzimování znovu napustíte, je potřebné provést jeho úklid. Jeho součástí je i čištění dna, při němž budete potřebovat gelový čistič a kartáč. Nejdřív necháte působit čistič a poté, co uplyne doba uvedená v návodu, nečistoty odstraníte kartáčem.

Chcete si tuto práci zjednodušit? Připojte bazénový kartáč na teleskopickou tyč. Díky ní se na dno dostanete bez toho, abyste do bazénu museli vlézt. Pokud je kartáč navíc opatřený i kloubem, můžete snadno vyčistit i těžko dostupná místa.

Jak vyčistit stěny bazénu

Na stěnách se často usazuje vodní kámen. Jak vyčistit tyto usazeniny v bazénu? Odstranit je lze použitím vhodného čistícího přípravku. Přípravek naneste na stěny, nechte jej 15 minut působit, a poté smyjte vodou. V případě velkého znečistění postup zopakujte vícekrát.

Další tipy na čištění

Bazén lze vyčistit i snadno a rychle. Nejlevnější způsob představuje již zmiňovaná teleskopická tyč a vysávací bazénová hadice, které napojíte na skimmer. Voda se z něj poté dostane do pískové filtrace. Toto řešení je vhodné hlavně pro malé bazény a neobejdete se bez fyzické aktivity.

Další možnost představují poloautomatické vysavače, které vám bazén vyčistí samy. Musíte je však připojit ke skimmeru a mít výkonnou pískovou filtraci.

Nejjednodušší čištění vám zajistí automatické bazénové vysavače, které nemusíte připojovat nikam, pouze ke zdroji elektřiny. Stačí je ponořit a nechat čistit bazén. Některé modely jsou vhodné i na čištění stěn, jako třeba náš automatický vysavač DOLPHiN S300i.

Nečistoty plující na hladině můžete vytáhnout síťkou nebo je nechat doplout až do filtrace, která je zachytí.