Co je polypropylen a jakými benefity se pyšní v bazénovém průmyslu?

Skimmrový bazén

Každý výrobce hledá materiál, který bude splňovat předpoklady pro kvalitu a jednoduchou produkci daného zboží. Nálepku takového ideálního materiálu si vysloužil třeba polypropylen, jenž mimo jiné září i v bazénovém průmyslu. Objevte výhody, které přinese každému majiteli bazénu.

Víte, že polypropylen je jedním z nejvíce používaných materiálů? Jedná se o termoplastický plast ze skupiny polyolefinů, který se vyrábí polymerací za vysokého tlaku a teploty. Pyšní se vynikající chemickou i mechanickou odolností, nízkou hmotností, pružností i voděodolností. To vše z něj dělá perfektní materiál, který nachází využití v celé řadě oborů.

 

Odvětví, kde polypropylen zabodoval

Díky jeho skvělým vlastnostem se s polypropylenem setkáte například v potravinářském, textilním či chemickém průmyslu. Vyrábí se z něj obaly, fólie, textilie, izolace pro elektrické kabely i hračky. Značné uplatnění má rovněž ve vodovodním průmyslu, kde se využívá k výrobě nádrží, čerpadel, ventilů, těsnění či potrubí.

Polypropylen jako jednička v bazénovém průmyslu

Výjimkou pak není ani využití polypropylenu v bazénovém průmyslu, kde hraje hlavní roli při samotné realizaci plastových bazénů. Výrobci po tomto materiálu sahají hlavně proto, že splňuje všechny vlastnosti, které jsou u povrchu bazénu důležité. Je mechanicky odolný, hladký, zdravotně nezávadný, odolný vůči UV záření a mimořádně houževnatý. Na rozdíl od sklolaminátu ho navíc netrápí ani osmóza – to znamená, že jeho struktura a barva zůstávají i po delším čase stejné. Bonusem navíc je to, že instalace polypropylenového bazénu je vždy rychlá a jednoduchá.

3 důvody, proč se vyplatí mít polypropylenový bazén

Majitelé si na něm chválí hlavně snadnou údržbu a čištění. Díky vysoké odolnosti bazén snadno odolá nejen působení silných dezinfekcí, ale také bazénových robotů, kteří se pohybují po dně či stěnách. Ať už ho vystavíte jakýmkoliv vlivům, polypropylenový bazén je v podstatě nezničitelný. Bude vám sloužit po dlouhá léta a navíc bude stále vypadat, jako byste si ho pořídili včera.

Je libo skimmerový, nebo přelivový bazén?

Zapuštěné plastové bazény jsou natolik oblíbené, že seženete jak přelivové, tak skimmerové modely. Našim zákazníkům nabízíme bazény z prvotřídních polypropylenových materiálů – POLYSTONE (bílá barva) a ALBISTONE (modrá nebo šedá barva). Oba jsou nejen esteticky atraktivní, ale především dokonale funkční.

Polypropylenový bazén vám ušetří peníze i čas

Pokud se poohlížíte po novém plastovém bazénu, polypropylenový model by pro vás mohl být tou správnou volbou – ušetří vám peníze, náklady na údržbu i čas na jeho čištění. A jako majitelé bazénu budete z jeho výhod těžit ještě dlouhé roky po jeho pořízení.