4 důvody, proč začít plánovat bazén už v zimě

 

Trávíte rádi horké letní dny na koupališti? Nebo dáváte přednost koupání během teplých letních večerů? Nenechte se omezovat otvírací dobou koupališť a aquaparků. Vlastní bazén můžete mít letos v létě na zahradě i vy. Stačí jen včas začít s jeho realizací.

Zimní měsíce jsou na plánování stavby bazénu ideální

Plánování stavby bazénu není otázkou týdne. Proto byste s tímto plánem rozhodně neměli začínat až v okamžiku, kdy je jasné, že se léto povede. Během léta jsou bazénové firmy a další řemeslníci značně vytíženi, a tak se na realizaci může klidně začít pracovat až na konci léta – takže vlastní koupání si užijete až další sezónu. Zjistěte, proč je dobré s plánováním začít už teď.

1. Rodinná porada nad pořízením bazénu

Na vhodném umístění i tvaru bazénu by se měla shodnout celá rodina. Nejvhodnější místo je takové, na které většinu dne svítí slunce. Zároveň by nemělo být blízko stromů – ušetříte si tak práci s úklidem spadaného listí a dalších nečistot. Kolem bazénu by měl být dostatečný prostor na bezproblémovou údržbu. Zamyslet byste se měli také nad typem dlažby nebo jiného povrchu, který bude nejlépe ladit s celkovým vzezřením zahrady a blízkého domu.

2. Včasná konzultace se specialistou

Jakmile si uděláte představu, kontaktujte bazénovou společnost a zkonzultujte svůj nápad s odborníkem. V zimě snadněji seženete volný termín, navíc lze zachytit i mimosezónní slevy, takže výrazně ulevíte vašemu rozpočtu. Připomínky a nápady odborníka eliminují rizika, která by mohla během stavby vzniknout.

Vliv na stavbu bazénu má nejen velikost zahrady, ale také geologické podloží, členitost nebo svahování pozemku či výskyt podzemní vody. Díky včasnému získání těchto informací se vám bude lépe komunikovat s úřady a dalšími dělníky.

3. První výkop již na jaře

Díky stavební dokumentaci a celkové předpřípravě budete moci začít se stavbou již na jaře. Celková realizace trvá zhruba 3 až 5 týdnů. Délku stavby ovlivňujte terén, ale také typ bazénu a jeho technologická výbava. Pokud začnete se stavbou již v jarních měsících, budete mít dostatek času na řešení případných nedostatků, které se mohou objevit..

4. Úprava terénu a první koupání

Díky včasné realizaci si budete moci naplánovat případné další úpravy, které chcete na zahradě provést. Terén kolem bazénu bude mít dostatek času na zregenerování. Pokud okolí bazénu osázíte travním semenem, můžete se již v létě těšit na hustý travní porost. Dlažba bude pevně usazená a splyne s okolím. S příchodem prvních letních dnů vám nebude nic bránit v tom, abyste bazén začali naplno využívat.

Nepodceňujte vybudování bazénu. Včasná příprava vám ušetří starosti s termíny, okolí bazénu se stihne zregenerovat, budete mít dostatek času na doladění posledních úprav a na realizaci ušetříte. Koupání během horkých dnů tak nebude nic stát v cestě.