Bazény z materiálu ALBISTONE®

 

V následujícím článku se budeme věnovat nově vyvinutému materiálu Albistone. Tým technologů naší firmy ve spolupráci s IMG Bohemia, s.r.o. vytvořil speciální materiál (kopolymer polywooplenu) pro konstrukce bazénů. Je velmi odolný, pružný a lze z něj snadno vyrobit bazény nevšedních tvarů. Díky množství laboratorních zkoušek a 30tileté praxi jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o materiál té nejvyšší kvality.

Z Albistone postavíte každý pěkný bazén, třeba i ten na obrázku

Bazén z Albistone

Jak se vůbec bazény z materiálu ALBISTONE vyrábí?

Bazény z materiálu ALBISTONE jsou konstruovány z desek a rolované pásoviny. Jejich spojování je pak realizováno pomocí extrudovaného horkovzdušného svařování, kdy vzniká nadprůměrná pevnost spojů. V žádném případě tedy nehrozí, že by při užívání vašeho bazénu došlo k prasknutí svárových spojů. Materiál zaručuje stálost a pevnost bazénu.

Další výhody materiálu Albistone

Na rozdíl od běžně užívané formy polypropylenu má Albistone vysokou odolnost vůči proražení (tzv. rázová houževnatost), a to i při velmi nízkých teplotách. Tento materiál je rovněž tepelně odolný, proto je možné jej využívat nepřetržitě od – 40°C až do +70°C. Barevné pigmenty, které se používají při výrobě materiálu Albistone jsou vysoce odolné vůči vnějším vlivům, jako je kupříkladu UV záření či bazénová chemie. Nestane se tedy, že by Váš bazén po čase nevzhledně vybledl.

Albistone nedopustí, aby váš venkovní bazén vybledl

Bazén z Albistone Nutno také zmínit, že je Albistone velmi odolný vůči již zmíněnému UV záření. Nedochází tudíž k degradaci materiálu a jeho životnost je tak podstatně vyšší než u ostatních materiálů užívaných k výrobě bazénů, jako je například PVC fólie či laminát. Albistone zaručuje rovněž 100% recyklovatelnost a při jeho výrobě navíc nevznikají žádné škodlivé látky. Díky tomu je tento materiál zdravotně nezávadný a odpovídá všem předpisům v ČR a dokonce i normám EU a USA.

 

Přemýšlíte-li tedy nad materiálem, ze kterého bude Váš bazén vyroben, je pro Vás Albistone tou nejlepší volbou.