Jak zmodernizovat fóliový bazén? Vsaďte na kvalitní vypláštění a přidejte zastřešení

Modernizace bazénu nemusí být složitým procesem. Klíčem k revitalizaci vašeho venkovního prostoru může být kvalitní bazénové vypláštění a strategické přidání zastřešení. Tento přístup nejenže zvýší estetický vzhled vašeho bazénu, ale také prodlouží jeho životnost a užitnou hodnotu.

 

V následujícím článku se dozvíte, jak pomocí těchto dvou kroků dostat váš bazén zase do kondice.
 

 Zapuštěný bazén na zahradu

 

Fóliové bazény a jejich výhody

 

Fóliové bazény do země představují skvělou volbu pro ty, kdo hledají flexibilní řešení.

Na rozdíl od laminátových či polypropylenových bazénů nabízí fóliový bazén možnost přizpůsobit se různým tvarům a velikostem. Bazén můžete přizpůsobit uspořádání zahrady či vašemu stylu. Máte rádi netradiční tvary? 

Navíc pomocí speciální bazénové fólie lze poměrně snadno a rychle zmodernizovat téměř jakýkoliv zapuštěný bazén – laminátový, plastový i ten již fólií vypláštěný.

 

Klíč k efektivní modernizaci bazénu: Kvalitní vypláštění

 

Kvalitní fóliové vypláštění je nejsnadnější možností, jak zmodernizovat starý či poškozený bazén. Dodá mu nejen nový estetický vzhled, ale také funkčnost a dlouhověkost.

 

  1. Vyberte správný typ fólie: Než začnete, je důležité vybrat správný typ bazénové fólie. Měli byste zvážit faktory jako odolnost vůči UV záření, odolnost vůči chemikáliím, barevné možnosti a vzory. Některé fólie jsou navrženy pro specifické typy bazénů, takže je důležité zvolit tu, která nejlépe vyhovuje modernizaci toho vašeho.
  2. Příprava bazénu: Před instalací nové fólie je nezbytné bazén řádně připravit. To zahrnuje případné odstranění staré fólie, důkladné vyčištění povrchu bazénu a opravu jakýchkoliv prasklin nebo nerovností, které by mohly poškodit novou fólii.
  3. Měření a řezání fólie: Přesně změřte vnitřní rozměry bazénu, abyste se ujistili, že fólie bude perfektně sedět. V případě potřeby je možné fólii upravit tak, aby přesně odpovídala tvaru a velikosti vašeho bazénu.
  4. Instalace fólie: Instalace bazénové fólie může být náročná a časově nákladná, takže se určitě vyplatí oslovit profesionály. Fólie musí být totiž hladká, bez jakýchkoliv záhybů nebo bublin. 
  5. Přichycení fólie: Po položení fólie do bazénu musí být správně přichycena na okraje, aby nedocházelo k jejímu posouvání. Existují různé metody přichycení, včetně speciálních lepicích pásek nebo hliníkových profilů.
  6. Dokončení: Na závěr lze přidat další doplňky, jako jsou schůdky, osvětlení nebo zastřešení.


Přidejte další rozměr: Zastřešení bazénu pro čistší a teplejší vodu


Zastřešení bazénů je dalším krokem k dokonalosti vašeho bazénového ráje. Tento typ zastřešení je vhodný jak pro zapuštěné fóliové bazény, tak jakékoliv jiné typy zapuštěných bazénů. Zastřešení využijete po celý rok. O typech bazénového zastřešení se více dozvíte v našem článku.

 

Klíčové výhody zastřešení bazénů

 

  • Prodloužení sezóny: Zastřešení umožňuje využití bazénu i v chladnějších měsících, čímž se výrazně prodlužuje sezona koupání.
  • Ochrana před nečistotami: Zastřešení chrání vodu v bazénu před listím, hmyzem a dalšími nečistotami, což snižuje potřebu čištění a údržby a snižuje finanční náklady s tím spojené.
  • Bezpečnost: Zastřešení může poskytnout dodatečnou bezpečnostní vrstvu, zabránit nechtěnému pádu do vody, což je zvláště důležité pro domácnosti s malými dětmi nebo domácími mazlíčky.
  • Úspora nákladů na ohřev vody a snížení jejího odpařování: Zastřešení pomáhá udržet teplotu vody v bazénu stabilnější tím, že snižuje ztráty tepla během chladnějších nocí a dní, což může vést k úsporám nákladů na ohřev vody.

 

Modernizace bazénu pomocí kvalitního vypláštění je investicí do komfortu, vzhledu a hodnoty vašeho domova. Ať už se rozhodnete pro renovaci zapuštěného bazénu, nebo přidáte další rozměr pomocí zastřešení, klíčem k úspěchu je důraz na kvalitu materiálů a odbornou instalaci. V ALBIXONU vám s tím rádi pomůžeme