Na co si dát pozor při zazimování bazénu?

Odpověď naleznete v následujícím článku.

Plánujete-li zazimování Vašeho bazénu, jistě oceníte kompletní návod, jak na to. V tomto článku Vám pak přinášíme souhrn praktických rad a tipů, čeho konkrétně se při zazimování vyvarovat a na co si dát pozor.

Předně je velice důležité přesvědčit se, že po zazimování nezůstala voda v žádné z částí technologie bazénu. Jedná se zejména o čerpadlo, filtrační nádobu či potrubí. Rovněž je vhodné rozpojit všechna šroubení a ventily, a to především v případě, nachází-li se na dráze potrubí odvodňovací jímka. Uvolnění šroubení a šroubovacích záslepek po celou zimu platí pak i u těch, která jsou určena pro odvodnění „mrtvých“ míst.

Po celou zimu je nutné také neustále udržovat hladinu vody pod úrovní veškerých doplňků a technologií, jako jsou nejrůznější trysky, skimmery či protiproudy. A to i tehdy, dojde-li ke zvýšení hladiny vody díky dešti či sněhu. I v těchto případech je tedy nutné vodu odčerpat, například pomocí ponorného čerpadla.

Jsou-li součástí Vašeho bazénu zařízení k bezchlórové úpravě vody (UV lampa, desinfekční ionizátor či zařízení na údržbu vody pomocí mořské soli), zazimujte i toto příslušenství. Demontujte rovněž řídící jednotky těchto doplňků a uložte je v suchu a teplu.

Dále vřele doporučujeme zazimovat solární plastové absorbéry (kolektory)ještě před zazimováním samotného bazénu. Je to jednoduché… Na každé sestavě je umístěna jedna či více odvodňovacích zátek, které je nutno odšroubovat a nechat okapat. Pak je vraťte zpět. U malospádových střech je potřeba kolektory nadzdvihnout, u náročněji uchycených panelů pak kolektory profouknout vzduchovačem. Ten zaručí jejich stoprocentní odvodnění a vysušení. Rovněž nezapomeňte vypnout automatiku solárního ohřevu patřičným jističem.