Stavba bazénu v zimě má hned několik praktických výhod. Zjistěte jaké

 

bazén připravený na léto

I když se to nezdá, léto se rychle blíží. Pokud si chcete užívat koupání ve vlastním bazénu, musíte o jeho výběru začít uvažovat již v zimě.

Možná se vám zdá, že je to příliš brzo, pravdou však je, že včasný výběr bazénu má hned několik výhod.

Proč vybírat bazén na začátku roku

Největší výhodou včasného výběru bazénu je to, že můžete vybírat z plného sortimentu. Když si vyberete bazén, který se přesně hodí do vaší zahrady, můžete se s prodejcem hned domluvit i na přednostním termínu dodání. Koupat se tak budete moct už v prvních letních dnech.

Kdybyste se stavbou začali až na jaře, mohlo by se stát, že kvůli vytíženosti firem by byl váš bazén hotový až na podzim – a vy byste si na koupání museli počkat na další rok. Při stavbě bazénu v zimě navíc nenarušíte rozkvetlou jarní zahradu. Právě naopak, získáte čas, abyste mohli okolí bazénu upravit podle svých představ.

Výhodné ceny a akce

Po sezóně se prodávají bazény za výrazně nižší ceny. I služby řemeslníků budou dostupnější a levnější.

Výrobci navíc pořádají také speciální akce. Například u nás můžete do 15. 2. 2023 získat lepší technologii na úpravu vody zdarma.

Povolení na stavbu bazénu

Pro stavbu bazénu nepotřebujete žádné povolení. Jeho rozloha nesmí přesáhnout 40 m2 a bazén musí být umístěný minimálně dva metry od hranice pozemku. Pokud chcete větší bazén nebo jej chcete umístit blíž k hranici pozemku, budete potřebovat územní souhlas.

Jak vybrat bazén

Materiál, konstrukce, tvar, rozměry – to jsou faktory, které byste při výběru bazénu měli zvážit. Předtím, než se definitivně rozhodnete, můžete se obrátit na bazénového specialistu, který vám pomůže vyznat se v nabídce bazénů a poradí vám, jak vybrat ten nejvhodnější pro vaši zahradu.

Přemýšlíte, jak vybrat a postavit bazén? Neváhejte a kontaktujte nás, rádi vám poradíme.