Solární sprcha se slunečním ohřevem - ekologický zdroj teplé užitkové vody s využitím slunečního záření

Nemáte-li na své zahradě bazén, ale i přesto toužíte v parných letních dnech po osvěžení, vyzkoušejte solární sprchu! Jestliže jste o tomto vynálezu ještě neslyšeli, zbystřete. Nyní se totiž společně podíváme na solární sprchy z blízka.

Solární sprchy jsou…

…naprosto ekologickým zařízením, díky kterému můžete mít po celé léto, resp. v období od dubna do září, teplou vodu kdykoliv si vzpomenete. Solární sprchy totiž fungují na principu ohřevu vody v zásobníku pomocí slunečních paprsků. Díky tomu nemusíte vynakládat sebemenší finanční prostředky k ohřevu vody. Konstrukce sprchy pak slouží jako sběrný zásobník vody, ale i jako solární kolektor, který vodu ohřívá za pomoci slunečních paprsků.

Využití solárních sprch

Solární sprchy můžete využívat například pro osvěžení za horkého letního počasí, ale rovněž třeba jako doplněk k Vašemu bazénu. Před každým koupáním v něm je totiž vhodné se osprchovat, jelikož se tak snadno zabrání zanášení nejrůznějších nečistot do bazénové vody. Použijete-li před vstupem do bazénu Vaši solární sprchu, vyhnete se tak zbytečnému a mnohdy otravnému vytahování zmiňovaných nečistot z vody.

Jak se sprchou zacházet?

Pokud přemýšlíte o zakoupení solárních sprchy i k Vám domů, přečtěte si nejprve pár praktický rad, jak se sprchou zacházet… Předně je velmi vhodné umístit sprchu tam, kam dopadají sluneční paprsky nejdelší část dne. Voda se tak ohřeje rychleji a teplou ji pak můžete užívat po celý den. Rovněž je nutné postavit sprchu na místo, kde je chráněná před větrem.

Solární sprchy nabízíme hned v několika provedeních. V naší nabídce naleznete sprchy různých tvarů, barev i velikostí. Vybrat si tedy můžete takovou sprchu, která bude skvěle ladit se zbytkem vybavení Vaší zahrady. Neváhejte a navštivte naše webové stránky www.albixon.cz, kde se dozvíte další zajímavé informace, a to nejen o solárních sprchách.