Prodlužte si koupací sezonu díky bazénovému zastřešení

Pokud budete spoléhat jen na teplé počasí a sluníčko, užijete si koupání v bazénu sotva tři měsíce v roce. Existuje možnost jak si radost z koupání dopřát déle. Vyzkoušejte bazénové zastřešení a koupejte se až do podzimu. 

 

 

 

Zastřešení bazénu má mnoho výhod

 

Proč si nechat venkovní bazén zastřešit? Na tuto otázku existuje hned několik odpovědí:


-    V bazénu budete mít teplejší vodu, i když jsou rána i noci již chladné. Koupací sezona se při dobrém počasí prodlouží až o 4 měsíce. 


-    Zastřešení chrání bazén před nečistotami (padající listí, pyl, tráva), ale i před nechtěnými hosty, jako je například hmyz. Ušetříte i za bazénovou chemii. Kvůli menšímu znečištění ji jednak nemusíte používat tak často a také nedochází k jejímu odpařování. Nemluvě o úspoře času, který musíte věnovat čištění bazénu. 


-    Zároveň je zastřešení bezpečným zajištěním bazénu, pokud máte domácí mazlíčky či malé děti. Aby se děti do bazénu nedostaly, je možné zastřešení uzamknout a mít tak stoprocentní jistotu, když děti spustíte na minutku z očí.

 

Proč voda zůstává teplejší?

 

Zastřešení bazénu má vliv na mikroklima v bazénu. Zastřešení využívá solární efekt, pracuje na principu skleníku. Díky tomu uspoříte na ohřevu vody. Voda si déle drží svou teplotu a to i tehdy, když není zrovna příznivé počasí pro koupání, prší nebo fouká vítr. Pokud svítí sluníčko, ohřívá se voda i prostor pod zastřešením rychleji. Vždy máte jistotu, že je uvnitř tepleji než venku. 

A ještě jednu výhodu zastřešení má. Snižuje přirozený úbytek vody, protože se voda odpařuje méně, než je tomu u otevřeného bazénu. 

 

Jaké bazénové zastřešení zvolit?

 

Výběr není jen otázkou estetiky, ale myslete i na to, že tvar a způsob zastřešení bazénu má vliv právě i na ohřev vody. Z pohledu fyziky se nejefektivněji jeví zastřešení ve tvaru kopule. Připomíná svým tvarem čočku, která nejlépe koncentruje a využívá energii ze slunce. 

 

Existuje několik typů bazénového zastřešení:


1.    Vysoké modely. Podchozí varianty zastřešení bazénů, které mohou stát samostatně, nebo se konstrukce stane součástí domu a zvětší tak užitný prostor. Hodí se pro celoroční využívání bazénu. K bazénu lze pak umístit i posezení a trávit tam příjemný čas s dětmi či přáteli bez ohledu na počasí venku. 

2.    Nízké a středně vysoké modely. Tyto modely jsou vhodné, pokud nechcete narušit estetický dojem z vaší zahrady a nemáte potřebu vytvořit u bazénu kryté posezení. Pokud se jdete koupat, není nutné zastřešení odsouvat. Na boku či v čele jsou zabudovaná dvířka.

 

Bazénové zastřešení na každý bazén

 

Kromě varianty bazénového zastřešení si můžete zvolit i materiál konstrukce a její barvu. Tak aby zastřešení splynulo s vaším domem i zahradou. Díky velmi nízkému zastřešení (některé modely začínají na výšce pouhých 15 cm), se nemusíte bát, že by došlo k narušení architektonického rázu vašeho pozemku. Pokud máte atypickou zahradu či bazén, výrobce dokáže navrhnout a vyhotovit zastřešení přesně na míru. Mezi nejnovější trendy patří automatické posuvy zastřešení se solárním dobíjením. Už není potřeba se k zastřešení ohýbat, ovládat lze pomocí dálkového ovladače.  

 

Udrží teplo, ale chrání i proti UV záření

 

Bazénové zastřešení se nejčastěji vyrábí z kompaktního či dutinkového polykarbonátu. Pokud toužíte při koupání po větším soukromí, lze zvolit místo čirého polykarbonátu kouřový. Kromě vynikajících izolačních vlastností má zastřešení i další výhodu. Funguje jako ochrana před UV zářením. 

 

Chcete se koupat celý rok?

 

Proč si neužívat plavání každý den, i když je venku už zima? Uděláte nejen něco pro své zdraví, ale i pro psychickou pohodu. Abyste mohli venkovní bazén užívat celoročně, investujte kromě do bazénového zastřešení i do solárního systému a tepelného čerpadla. Pak vám voda nevychladne. 

 

Které zastřešení by nejvíce slušelo vašemu bazénu a zahradě? Dejte na ověřenou kvalitu. Pamatujte na to, že bazénové zastřešení je investice, která se vám brzy vátí. S výběrem vám rádi pomůžeme, kontaktujte nás již nyní.