Jak zvýšit hodnotu nemovitosti pořízením bazénu

 

Jestliže máte dům se zahradou, právě teď je vhodná doba popřemýšlet nad pořízením bazénu, který vám nejen přinese chvilky relaxování u vody v soukromí, ale také zvýší hodnotu vaší nemovitosti. Domy s bazénem stojí o 13 %* více než ty bez bazénu a jejich hodnota stále stoupá.

Zapuštěný bazén je investice do nemovitosti

 Zapuštěný bazén je investice do nemovitosti.

Aktuální příklady, proč je pořízení bazénu správnou investiční volbou

Hodnota nemovitostí s bazénem od roku 2019 stoupla o 17 %*, a je pravděpodobné, že se bude i nadále zvyšovat. Bazén zvýší hodnotu vaší nemovitosti, což vede i k jejímu snadnějšímu a výhodnějšímu prodeji či pronájmu.

Lepší je zvolit zapuštěný plastový bazén, protože nadzemní nepůsobí příliš esteticky a obvykle je jen prozatímním řešením. Dnešní technologie již umožňují nechat ho napuštěný po celý rok, nemusíte se tedy bát dodatečných nákladů na jeho každoroční napouštění. Zapuštěný bazén vydrží až desítky let a pro zvýšení hodnoty bazénu i celé nemovitosti si k němu můžete pořídit také:

  • zastřešení, které zajistí bezpečí u bazénu zejména pro rodiny s malými dětmi či domácími mazlíčky, dále umožňuje koupání i v nepříznivém počasí a ochrání bazén před případnými nečistotami,
  • tepelné čerpadlo, které spolu se zastřešením ekonomicky a ekologicky prodlouží koupací sezónu za minimální náklady,
  • schody pro pohodlný vstup i výstup z bazénu,
  • solničku – chytrá solnička nejen zajistí perfektně čistou vodu v bazénu bez nadměrného zápachu chlóru, ale můžete její pomocí ovládat prostřednictvím mobilní aplikace až 4 další bazénová zařízení,
  • nebo protiproud, který z vašeho bazénu udělá ideální místo pro kondiční plavání či regeneraci.

Pořízení bazénu dodá na atraktivitě celého pozemku a přináší i další klady

Díky bazénu vzroste hodnota vaší nemovitosti až o statisíce korun. Nejde ovšem o jediné klady, které pořízení bazénu do vaší zahrady přináší. Můžete dát sbohem veřejným plovárnám a užívat si koupání a cvičení v bazénu v naprostém soukromí. A nejen to:

  • bazén je také ideálním místem pro scházení se s rodinou, přáteli či hraní s dětmi,
  • máte možnost se koupat kdykoliv bez složitého dojíždění,
  • schody pro pohodlný vstup i výstup z bazénu,
  • máte pod kontrolou kvalitu vody, ve které se vy a vaši blízcí koupou,
  • pomůže navodit pocit dovolené, kdykoliv přijedete z práce domů,
  • osvětlené bazény dodají na atmosféře celé zahrady a zatraktivní vaši nemovitost.

V neposlední řadě lze na zapuštěný plastový bazén pohlížet jako na nevyčíslitelnou investici do vlastního zdraví, protože plavání je jedním z nejzdravějších pohybů. S přípravami je vhodné začít už v zimě, aby byl váš bazén připraven na letní sezónu. Získáte tím více času na výběr vhodného bazénu i jeho instalaci.

Nechte si poradit od odborníků

Pro správný výběr bazénu i jeho instalaci se stačí obrátit na nás – odborníky z ALBIXONU. Výrobou a montáží bazénů se zabýváme už přes 30 let a pomůžeme vám se správným postupem při výstavbě bazénu i s tím, co je třeba vše zařídit před i po instalaci. Přiblížíme vás tak o kousek k výběru bazénu, který nejen zvýší hodnotu nemovitosti, ale také vám dopřeje vysněné koupání v domácím prostředí.

Neplýtvejte tak penězi, myslete na budoucnost a dobře investujte. Na druhou stranu, jaká investice může být příjemnější než ta, která udělá radost celé rodině?

 

 

*Zdroj: immowelt.de