Trendy v úpravách okolí bazénů? V kurzu jsou materiály imitující přírodu

 

Jak upravit okolí bazénu

Už dávno neplatí, že bazén musí být bílý a z betonu. Změnil se však nejen vzhled a materiál samotných bazénů, ale také přístup k okolí bazénu. Moderní trendy lahodí oku a na první místa kladou bezpečnost, praktičnost a přirozenost.

Nákupem bazénu to ale nekončí, na finálním dojem má vliv především okolí bazénu.

Moderní materiály skvěle vypadají, jsou bezpečné a praktické

Aby bazén na vaší zahradě skutečně vynikal, je třeba myslet na detaily. Mezi tajné tipy designérů patří sladit bazén s fasádou domu, vstupními dveřmi a rámy oken. Také je třeba myslet na to, že zahradní prvky v okolí bazénu mají nejen skvěle vypadat, ale také zvládat bezprostřední blízkost vody.

Samotné okolí bazénu pak musí být funkční a bezpečné – což je s moderními protiskluzovými materiály hračka. Soustředit byste se měli také na praktičnost, jako je co nejjednodušší přístup do vody a také dostatek místa okolo bazénu tak, aby se tam vešla lehátka na opalování či posezení.

Materiály pro okolí bazénu by tedy měly splňovat několik kritérií, jako je protiskluzovost, odolnost vůči slunci, vodě, ale i mrazu a také by se v horkých dnech neměly příliš rozpálit.

Dlažba

Dlažba je odolná, levná, skvěle vypadá, snadno se čistí a v okolí bazénů je hojně používaná. K bazénu volíme typ se zdrsnělým povrchem, který na dotek připomíná kámen.

Dřevoplast

Dřevoplast neboli WPC láká moderním vzhledem a funkčností. Prkna jsou prakticky bezúdržbová, nenasakují vodu a samozřejmostí bývá protiskluzová úprava.

Dřevo

Nejvhodnější jsou exotické dřeviny, jako teak nebo merbau, které jsou zvyklé na tropické podmínky, jako horko a vlhko, ale poradí si i s mrazy. U těchto materiálů je důležitá pravidelná impregnace.

Kamenné koberce

Kamenné koberce jsou v kurzu, moderní trendy totiž velí přirozenosti a jako v přírodě si budete připadat právě při chůzi po drobných, jakoby říčních, kamenech. Levnějším řešením může být dlažba s oblázkovým vzorem.

Okolí bazénu dodá šmrnc celé zahradě

Jak jsme v článku ukázali, okolí bazénu je přechodem mezi bazénem a zahradou, a mělo by oba prvky propojovat. To hravě zvládnete s trendy materiály, mezi které patří dlažba, dřevoplast, tropické dřevo či koberce z jemných kamínků. Vždy byste měli myslet také na praktičnost daného materiálu, který by se neměl smekat ani rozpalovat do vysokých teplot.