I bazén můžete propojit se svou chytrou domácností. Jaké jsou výhody?

Chytrá domácnost neboli smart home je dokonale propracovaný systém, ve kterém je integrováno kompletní vybavení vaší domácnosti od zabezpečení, vytápění až po osvětlení, domácí spotřebiče nebo bazén. Všechno můžete mít pod kontrolou a jednoduše ovládat pomocí ovladače nebo třeba chytrého telefonu z kanceláře nebo z dovolené. 

 

Propojení chytré domácnosti s bazénem

 

Chytrý dům vám ušetří čas i nervy

 

Žijeme v době, kdy výraz chytrý (smart) se stále častěji vztahuje k různým technologiím. Máme chytré telefony, hodinky, tak proč bychom nemohli mít rovnou i technologicky vybavenou domácnost?  

 

A jak to funguje? Velmi jednoduše. Smart home zahrnuje různá zařízení, která lze řídit na dálku pomocí ovladače nebo například prostřednictvím mobilního telefonu, tabletu či počítače. Ať už budete kdekoliv, váš domov budete mít neustále pod kontrolou a ovládání jednotlivých prvků doslova ve svých rukou. 

 

Jak moc automatizovanou domácnost budete mít, záleží jen na vás a také na vašem rozpočtu. Můžete mít chytrou domácnost prakticky komplet, nebo zvolit jen některé prvky, které jsou pro vás důležité. 
 

Ovládat můžete:

 

  • Vytápění, 
  • stínění,
  • větrání,
  • zabezpečení domu či bytu,
  • osvětlení, 
  • elektroniku a domácí spotřebiče, 
  • bazénovou technologii a další prvky. 

 

Cílem konceptu chytrého bydlení je vytvořit domácnost, která poskytuje vysoký komfort, přehled, bezpečí a také provozní úspory. A to se netýká pouze interiéru, ale také exteriéru. Pokud máte bazén, zcela jistě oceníte automatizaci i v tomto ohledu. Ušetříte tak mnoho času, který můžete využít podle svých představ. Vynaložené počáteční náklady se vám postupně vrátí. 

 

Proč zvolit smart home?

 

Pokud na to chcete jít „chytře“, pak vězte, že budete mít ze svého bydlení větší radost a také si zjednodušíte život. Chytrá domácnost přináší především tyto výhody:


1. Bezpečí


Také se vám občas stane, že přemýšlíte, zda jste vypnuli spotřebiče nebo zamkli dveře? Zabezpečovací a přístupové systémy ve spolupráci s dalšími zařízením v systému zajistí prevenci případných škod a také dokonalé zabezpečení vašeho domova. 


2. Přehled

 

Zejména na dovolené nebo služební cestě oceníte možnost mít přehled o tom, zda je doma vše v pořádku a neděje se tam něco, o čem byste měli vědět. 

 

3. Úspora


V dnešní době jsou náklady na energie vysoké. Proto oceníte úporu nejen v tomto ohledu. Smart home totiž efektivně hospodaří s energiemi a tím snižuje náklady za vytápění, klimatizaci, osvětlení a provoz spotřebičů.
 

Chytrý bazén, který máte pod kontrolou

 

Jedinečný koncept chytrého bydlení zahrnuje také kontrolu nad vaším bazénem. Každý majitel domu se zahradou a bazénem dobře ví, kolik práce a úsilí to stojí. Pouze péče o bazén zabere každý den několik desítek minut. 


Pokud chcete přijít domů a mít vše „připravené“ včetně vašeho bazénu, pak vězte, že není nic snazšího než propojit bazén s chytrou domácností. Chytrý bazén vám usnadní koupací sezónu. 

 

Co všechno lze ovládat vzdáleně?

 

Zastřešení bazénu, které slouží především jako ochrana před nečistotami, důležitý bezpečnostní prvek a zároveň udržuje požadovanou teplotu vody. Zastřešení můžete ovládat i nadálku, například pomocí eletkroposuvu MOOVER, který zastřešení otevře či uzavře pouze stiskem tlačítka. Osvětlení se postupně stává neodmyslitelnou součástí bazénu. Různé barevné světelné efekty vypadají opravdu působivě. Díky moderním technologiím je možné automatické nastavení. S pomocí aplikace pak můžete navolit různé barvy a také vypínání. 

 

Ohřev vody je další velkou výhodou chytrého nastavení. Navíc si snadno můžete nastavit takovou teplotu, kterou požadujete a systém už se o to sám postará. V aplikaci pak už jen kontrolujete, zda je to tak, jak si představujete, případně můžete přidat nebo ubrat stupně. 

 

Součástí chytrého bazénu je také možnost ovládat protiproud, automatické dopouštění vody nebo filtraci

 

Chytrý monitoring bazénu 

 

Chytrý monitor bazénu můžete jednoduše propojit s vaším telefonem. Mobilní aplikace vám poskytne veškeré informace o naměřených hodnotách a také doporučí, jak se o bazén starat. 

Můžete vybírat z několika různých typů monitorů, které vám pomohou s tím, aby voda byla čistá a nezávadná. 
 

Díky monitoru bazénu můžete mít pod kontrolou: 

 

  • Únik vody,
  • množství volného chloru,
  • hodnota pH,
  • teplotu,
  • bazénovou technologiii jako takovou, kromě výše uvedeného lze ovládat i další komponenty jako jsou filtrace, světla či protiproud.. 


Svůj bazén můžete jednoduše sledovat a ovládat odkudkoliv. Řídicí jednotka umí sledovat parametry, které si zvolíte, a upozornit vás, pokud je něco špatně. Zapojte bazén do systému vaší chytré domácnosti a budete tak neustále v obraze. Nezapomínejte, že automatizovaný bazén ví přesně, co má kdy a jak udělat, aby zůstal čistý a bezpečný. A vy si tak můžete s rodinou užívat koupání plnými doušky bez starostí.