Co je Staycation? Užijte si dovolenou bez nudného zařizování a stresů!

 

Nouzový stav občas proložený lockdownem přináší samá omezení. V posledních měsících se navíc pěkně přitvrzuje a s cestováním je to stále nahnuté. Plánujte, že se alespoň v létě vydáte někam k moři? Možná to vyjde, ale co když zůstanete doma? Zachrání vás staycation! Je však nutné začít s plánováním…

Co je staycation?

Dovolená v klidu a bez starostí? To je staycation! Jedná se o složeninu z anglických slov stay (zůstat) a vacation (dovolená) – zkrátka dovolená, při které zůstanete doma! Události v posledním roce zahnaly lidi v souvislosti s pandemií do domácího prostředí. Kdo měl chatu u jezera, tak ten to už vloni na jaře vyhrál na plné čáře…

Začali jste se i vy zabývat možnostmi, jak si to doma udělat co nejpříjemnější? Pak se na léto připravte už teď a zařiďte si své vlastní koupaliště na slunné dny!

Skvělá staycation u bazénu

Udělejte si staycation se vším všudy díky novému bazénu, který si můžete seskládat přesně podle svých představ. Díky slané úpravě vody to možná bude letos dokonce ještě lepší než u moře! Jen si představte, kolik starostí vám odpadne jen s výběrem hotelů, nákupem letenek, popřípadě řadě nepříjemných testů. Vydejte se vstříc své nové modré laguně!

Bazén na léto? Nejvyšší čas

Pokud v létě nechcete riskovat, že váš nejlepší zážitek bude z procházky za domem či nekonečných filmových večerů, ale rádi byste se přece jen pravidelně koupali, není na co čekat.

Staycation

Nejlepší období na plánování nového bazénu na zahradu je totiž právě v zimě! A když bude hotovo dřív, než přijdou ta největší vedra? Díky zastřešení si koupací sezónu prodloužíte od jara až do podzimu.

Sestavte si své léto

Co se týče výběru, možností máte spoustu. Pokud se neradi trápíte s detaily, budou pro vás ideální bazénové sety, ve kterých najdete všechna řešení poskládaná pěkně u sebe. Rádi si vše pohlídáte a vyberete sami? Pak se můžete vydat na dobrodružnou pouť katalogem Albixon. Nacházíte se někde mezi? Sestavte si komplet, který vám bude vyhovovat a zvolte si jen základní parametry – ideální velikost bazénu, požadovanou technologii a případné zastřešení.

Slaná voda jako u moře s technologií Oxy

Mořské vibrace do svého domova můžete pozvat jednoduše, a to díky slané vodě. Stačí se už ideálně při pořizování bazénu rozhodnout a zvolit technologii se slanou úpravou bazénové vody, třeba Oxy. Ta kromě účinné dezinfekce vody nabízí i možnost automatické kontroly a úpravy pH, takže ušetří i starosti s údržbou.

Nedráždí, léčí

A jaké benefity slaná voda má? Kromě pocitu, že jste na opravdové dovolené kdesi u Jadranu, v sobě sůl skrývá i další pozitiva. Nejen, že můžete z hlavy jednou provždy pustit chlórovou údržbu bazénu, poděkuje vám i vaše pokožka. Sůl má antiseptické schopnosti a kůži nevysušuje ani nedráždí. Díky nižší koncentraci soli dokonce nevadí ani očím, které bývají po koupání v chlorované vodě často citlivé a zarudlé. Pokud tedy máte děti, je slaná voda nejbezpečnější volbou.

Jak si staycation užít na maximum?

Voda k letní dovolené zkrátka patří. Ale co dál? Aby byla vaše staycation opravdu plnohodnotnou dovolenou, vybavte si, co všechno pro vás ještě dovolená představuje. Je to klid od práce? Výběrové jídlo? Relaxace? Nekonečné rozmazlování? Zařiďte si to tak, abyste si vytvořili stejné podmínky i doma!

Pohoda v létě u bazénu s přáteli a rodinou promění vaši staycation v sérii nezapomenutelných momentů. Uspořádejte třeba grilování, a pak všichni naskákejte do osvěžující vody. Vždyť ty nejlepší vzpomínky z dovolené definuje právě zábava! Zařiďte si ji s předstihem, ať si léto můžete užít bez kompromisů.