Poznejte 6 důvodů, proč je pořízení domácího bazénu skvělou volbou pro vás

 

Češi jsou bazénovou velmocí a s pořízením rodinného domu či chalupy většina rodin zvažuje i pořízení zahradního bazénu. Možnosti jsou široké, takže vás při výběru bazénu již nemusí omezovat prostor, rozmístění ani styl zahrady. V ALBIXONU jsme parta bazénových nadšenců a důvodů proč milujeme naše zapuštěné bazény je mnoho, tady vám přinášíme 6 hlavních.

Přelivový bazén ALBIXON

 

Díky zahradnímu bazénu si užijete soukromé koupání

Bazén na své zahradě oceníte po celodenním shonu během horkých letních dnů, kdy vám poskytne útočiště pro osvěžení a chvilky klidu. A pro ty, kteří mohou pracovat z domova, je osvěžení a krátké protažení v bazénu během pracovního dne ideální vzpruhou.

Osvěžení v bazénu vám okamžitě navodí pocit dovolené. Díky domácímu bazénu ušetříte svůj čas, peníze i energii cestou na veřejné koupaliště a užijete si chvilky koupání či relaxování v soukromí a klidu domova. V době, kdy jsou veřejná venkovní koupaliště již zavřená jako po sezóně nebo naopak před ní, si můžete užívat koupání ještě celé měsíce - díky zastřešení, které zamezí úniku tepla z bazénu, a tepelnému čerpadlu, které hospodárně a ekologicky vyhřeje váš bazén.

Kromě klidu je velkým plusem také hygiena a údržba, kterou máte pod kontrolou právě vy. Bazény s kvalitní pískovou filtrací a kvalitní technologií pro úpravu vody se postarají o správnou čistotu vody. Chytré technologie jako například solnička OXILIFE vám umožní kontrolovat a upravovat kvalitu vody i na dálku prostřednictvím mobilní aplikace, takže se nemusíte bát časové náročnosti či složitosti její údržby.

Díky zahradnímu bazénu si zlepšíte kondici a zdraví

Čas strávený ve vodě má blahodárné účinky pro celý lidský organismus. Plavání je jedním z nejzdravějších sportů a je opravdu téměř pro každého. Pomáhá uvolnit celé tělo a přispívá k regeneraci. Po chvilce strávené ve vodě navíc budete v noci spát jako miminko nejen vy, ale i vaše děti. Bazén na zahradě přímo vybízí i k dalším sportovním aktivitám jako aquaerobik či volejbal. Plavání je zkrátka skvělou relaxací i zábavou, kdy si odpočinete od celodenního stresu a necháte se nadnášet lehkostí vody.

Pokud tedy do vašeho režimu zapojíte rituál v podobě kondičního plavání:

  • zlepšíte si fyzičku,
  • zhubnete do plavek,
  • posílíte svaly celého těla,
  • necháte odplavit stres a napětí.

Největší výhodou plavání či vykonávaní vodních sportů ve vlastním bazénu je prostor, který skýtá jak uvnitř, tak i v okolí pro dostatečnou regeneraci a odpočinek po sportovním výkonu. Také se vyhnete fixní otevírací době veřejných plováren, frontám, parkování i přeplněným plaveckým dráhám. A pokud chcete vaše plavání, vodní fitness a hrátky posunout na další úroveň, vhodným bazénem pro vás bude ten s protiproudem.

Zahradní bazén vám poskytne místo pro setkávání

Dalším obrovským benefitem je čas u bazénu, který strávíte se svými rodinami či přáteli. Společné koupání a romanticky strávené chvilky u bazénu s vaším partnerem se stanou pohlazením po duši, stejně tak vodní hrátky s těmi nejmenšími.

Dobře navržený bazén se snadno může proměnit ve venkovní oázu, která bude vyhovovat celé rodině a vykouzlí prostor pro okamžiky plné pohody a radosti. V okolí bazénu můžete také umístit zázemí pro relaxaci, děti si na souši vyhrají s nafukovacími brankami na vodní pólo, které se snadno přemění na branku fotbalovou.

Bazén ve vlastní zahradě poskytuje ideální zázemí pro setkávání rodin či přátel.

 

Bazén můžete také doplnit:

 

Bazén je dekorativním prvkem celé zahrady

Bazénový set ALBIXON

Jelikož vám bazén bude sloužit další desítky let, měli byste vybrat takový, který vyhovuje prostorům vaší zahrady, ale také celkovému designu. Lepším estetickým dojmem působí bazény zapuštěné do země, v ALBIXONU pro vás máme trendové plastové zapuštěné bazény obdélníkového tvaru.

Mezi nejoblíbenější patří přelivové bazény, kdy voda sahá až po okraj bazénu a čistí se přelivovým žlábkem, který je umístěn kolem celého bazénu. Bazén ladně splývá s okolním terénem, má pohlednější design, při koupání vytváří dojem nekonečné hladiny - vy se v něm budete cítit jako ve wellness resortu. Klasikou jsou skimmerové bazény, kde je voda filtrována prostřednictvím skimmeru a sahá asi 10 cm pod okraj bazénu.

Vybírat si můžete i ze široké nabídky zastřešení od minimalistického nízkého SYDNEY po vysoké MONACO FUTURE, pod které si můžete umístit i posezení.

I umístění technologie si můžete zvolit s ohledem možnosti právě vaší zahrady. Technologická šachta je umístěna v blízkosti bazénu a technologie je schovaná v zemi. Stále populárnější je umístění technologie v technologické stěně, kterou můžete schovat například do zahradního domku a je kdykoliv pohodlně přístupná.

Aby bazén, zastřešení a technologie výborně společně fungovali, je ideálním řešením pořízení celého bazénového setu.

Díky správným doplňkům vás čeká koupání od jara až do podzimu

Léto v české krajině trvá obvykle jen dva až tři měsíce, a proto pro vás jistě bude příjemným zjištěním, že ve svém zapuštěném plastovém bazénu si můžete koupání prodloužit až o čtyři měsíce. Stačí si domů pořídit bazénové zastřešení. Zastřešení bazénu:

  • zvýší teplotu vody až o 7 °C,
  • umožní koupání i za nepříznivého počasí,
  • usnadní čištění bazénu, protože ho chrání před nečistotami z okolí,
  • funguje jako bezpečnostní prvek, což ocení zejména rodiče malých dětí,
  • chrání bazén před vnějšími vlivy.

Pro ohřev vody je ideální pořídit si tepelné čerpadlo, které zajistí ekologický ohřev vody s minimálními náklady a je ekologické. Umožní vám nastavit si teplotu vody i na dálku pomocí mobilní aplikace.

Zapuštěný bazén je nejen zábavou, ale i investicí do nemovitosti

S neustálým růstem inflace je právě teď ten pravý čas myslet na investice, které se vám v budoucnosti vyplatí. A pořízení bazénu do vaší zahrady je jednou z nich. Domy s bazénem stojí dle průzkumu immowelt.de o 13 % více, než ty bez bazénu, a jejich hodnota i nadále stoupá.

Zapuštěný bazén vám vydrží až desítky let, hodnotu nemovitosti jím zvýšíte o statisíce korun. V ALBIXONU vám rádi poradíme s výběrem vhodného bazénu, který se stane ideální investicí právě pro vás.