Různé možnosti zakrytí bazénů

 

Jednoduchým způsobem lze hladinu bazénu překrýt gumotextilní fólií nebo PVC fólií, solárními bublinkovými fóliemi, polystyrénovými deskami obalenými fóliemi nebo dutými komorovými profily z plastu. Lamely mohou být neprůhledné i průhledné, jsou sestaveny do velkých ohebných hladinových rolet, které je možno ručně nebo strojově namotat na buben a po koupání zase zatáhnout přes hladinu.

Zastřešení je vhodným způsobem zakrytí bazénu, navíc jde i o vzhlednou variantu

Zastřešení je vhodným způsobem zakrytí bazénu, navíc jde i o vzhlednou variantu

Vyšší estetickou i technickou úroveň nabízí mobilní zastřešení v nejrůznějších tvarech a velikostech. Konstrukce posuvné střechy by neměla narušovat charakter domu a zahrad. Zcela nebo částečně odsunovací zastřešení musí mít zajištěno dostatečně účinné odvětrávání, protože bychom se bez něj cítili doslova jako ve skleníku.

Mobilní zastřešení je řešeno jako systém do sebe vzájemně zajíždějících segmentů na kolejnicích nebo trubkách, takže je možné zastřešení odsunout zcela nebo pouze částečně. Segmentová pole tvoří pevná konstrukce z hliníkových nebo ocelových profilů vytvářejících pomocí příček a nosníků lehký samonosný rám, který je vyplněn kompaktními deskami nebo polykarbonátovými komůrkovými deskami s úpravou, která brání působení UV záření.

Architektonicky lze ztvárnit bazénové zastřešení barevnými kreacemi na rámech i barevnými polykarbonátovými deskami. Segmenty jsou při posouvání mezi sebou kryty většinou kartáčovými lištami, které spolehlivě zabraňují spadu nečistot do bazénu a úniku tepla mezerami.

Zakrytí se dá i otevírat, takže můžete k bazénu přivést čerstvý vzduch

Venkovní bazén se střešním zakrytím

Tvarové možnosti záleží na architektovi a technické zdatnosti dodavatele. Je možné si objednat například plochou konstrukci, vyšší stavbu ve tvaru půlválce nebo pravoúhlou kostku. Můžete si pořídit také otočnou kopuli ke kruhovému bazénu.

Novinkou posledních let se staly nafukovací haly, které udržují svůj tvar nad bazénem pomocí kompresoru. Jejich typizovaný rozměr a tvar opět záleží na nabídce dodavatele, objevují se však také nabídky na individuální ztvárnění přesně podle potřeb uživatele.