Jak při zazimování bazénu zakrýt vodní plochu? Plachta se vám může vymstít

 

Zakrytí bazénu na zimu

Chystáte se na zazimování bazénu? Váháte mezi plachtou a bazénovým zastřešením? Víte, že druhá možnost přináší daleko víc, než jen ochranu bazénu na zimu?

Zakrytí bazénu je při zazimování bazénu až jedním z posledních kroků, ale rozhodně se nedá přeskočit. Právě kvalitně zakrytý bazén uchrání váš venkovní poklad v chladných měsících od veškerého nepořádku, dešťové vody či sněhu a umožní vám rychlý a hladký start koupací sezóny.

Zimní plachta – málo peněz, hodně práce

Nejlevnější řešení, jak bazén na zimu zakrýt, je použití speciální zimní plachty, jejíž napnutí vám ale chvilku potrvá. Plachta je univerzálním řešením, a je proto vhodná jak na zapuštěné bazény, tak na ty nadzemní. Máte atypický tvar či rozměr bazénu? Plachtu je možné objednat i na míru.

Pokud se rozhodnete pro zakrytí bazénu plachtou, zvolená varianta by měla být především dostatečně velká, aby zakryla nejen vodní hladinu a stěny bazénu, ale ještě kus přesahovala a bylo tak možné ji upevnit. K upevnění slouží uchycovací oka po obvodu, popřípadě je možné použít vaky s vodou.

Bazénové zastřešení

Úplně jinou kapitolou, jak ochránit svůj bazén před nepřízní počasí, je bazénové zastřešení. Nabízí nepřeberné možnosti z hlediska designu i technologického provedení. Jeho pořízení je sice cenově nákladnější a montáž zabere více času než obyčejné napnutí plachty, do budoucna se vám ale investice mnohonásobně vyplatí.

Výhody zastřešení oproti „jednoduchému řešení“

Bazénové zastřešení představuje dokonalou a pevnou ochranu bazénu nejen proti mechanickým nečistotám, ale i proti nechtěnému pádu osoby nebo zvířete do bazénu v neosvětleném prostředí. Při každoročním zazimováním ušetří zastřešení spoustu času i práce. Kolečka konstrukce se snadno posouvají, takže zakrytí bazénu zabere jen chvilku. Jednodušší už to být nemůže.

Plachta na zazimování bazénu se vám může vymstít

Bazénové zastřešení nabízí i spoustu vychytaných funkcí. Jednou z nich je třeba výplň s UV stabilizací, která chrání povrch bazénu před škodlivým zářením. Vybrat si můžete ze spousty druhů zastřešení třeba právě podle druhu výplně či rozměru, provedení čel, umístění kolejnic a jiných parametrů. Zastřešení není jen skvělou ochranou bazénu, ale i designovým prvkem. Umí na sebe vzít libovolnou barvu odpovídající vašemu vkusu. Konstrukce pak může být třeba z odolného dřeva či karbonu.

Potěšení nejen na zimu

Kromě ochrany v zimní sezóně budete z bazénového zastřešení profitovat i na dalších frontách. Umožňuje koupání za nepříznivého počasí po celý rok a zároveň zvyšuje teplotu vody v bazénu, takže si můžete prodloužit koupací sezónu a neomezovat se pouze na léto. Díky tomu, že můžete svůj bazén kdykoliv schovat pod střechu, zamezíte také množství vnějších nečistot, které na bazén běžně útočí a tím se sníží i pravidelné náklady na údržbu bazénu.

Zimní zakrývací plachty i bazénové zastřešení objednáte jednoduše na našem e-shopu, kde můžete vybírat jak z hotových variant, nebo si svou ideální představu nechat zhotovit na míru.