Výhody bazénového zastřešení

 

Zastřešení venkovního bazénu eliminuje nepříznivé klimatické poměry chladných oblastí republiky, kdy nedostatek slunečního svitu nebo klima horské oblasti brání dostatečnému využití.

„Zastřešení bazénu prodlouží koupací sezónu”

Různé typy zastřešení bazénu

Voda se v nepříznivých podmínkách sluncem dostatečně nevyhřeje nebo není pro koupání ideální počasí. Bazénové zastřešení pomáhá udržet naakumulované teplo ve vodě, takže voda déle vydrží teplá (zejména noční ochlazení či prudké výkyvy teplot dokážou vodu výrazně ochladit), a výrazně přispívá k úsporám energie na dohřívání.

„Vyberte si zastřešení bazénu podle vašich preferencí”

Moderní zastřešení bazénu

Zastřešení také prodlužuje koupací sezónu od jara do podzimu, takže bez problému se lze koupat i od dubna do října. A pokud je bazén dohřívaný, můžeme se pod zastřešením koupat celoročně i venku.

Zakrytí bazénu v jakékoliv podobě účinně pomáhá při údržbě bazénu, brání zanášení vody poletujícím listím, prachem, pylem, hmyzem a nečistotami, které se do vody nafoukávají. Snižují se také ztráty objemu vody odpařováním a ztráty tepla konvekcí. V neposlední řadě je potřeba zmínit také funkci bezpečnostní – zastřešení či zakrytí bazénu chrání zejména děti a zvířata před náhodným pádem do bazénu.

„Zastřešení lze otevřít, když je krásný letní den a slunce pálí.”

Otevřené zastřešení bazénu

Bazénové zastřešení se ve všech směrech vyplatí, protože nám přináší jak množství výhod, tak i úsporu času a financí. Úsporou času je míněna především ve smyslu ušetření času vynaloženého na manuální čištění bazénu od spadaných nečistot a úsporu v oblasti financí nám přináší hlavně ve smyslu vynaložených financí na chemické čištění vody.

Investice do vhodného zastřešení či zakrytí bazénu se nám tak zaručeně vyplatí a v budoucnu ho jistě oceníme.