Zastřešení bazénu: Bezpečí pro vaše děti a čistá voda po celý rok

Pokud vlastníte bazén a máte malé děti, jistě víte, jak důležité je zajistit jejich bezpečnost v blízkosti vody. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak toho dosáhnout, je pořízení kvalitního zastřešení bazénu.

 

Nejenže chrání vodu před nečistotami a snižuje náklady na údržbu, ale především funguje jako spolehlivá bezpečnostní bariéra pro zvídavé děti. Poznejte veškeré benefity bazénového zastřešení pro koupání dětí i miminek.

 

 

Bezpečnost vašich dětí na 1. místě

Hlavním důvodem, proč si pořídit zastřešení bazénu, je bezpečnost vašich dětí. Malé děti jsou přirozeně zvídavé a přitahuje je voda, což může vést k tragickým nehodám, pokud nejsou pod neustálým dohledem.

 

  • Zastřešení bazénu funguje jako fyzická bariéra, která zabraňuje dětem v přístupu k vodě bez dozoru dospělých.

Při výběru zastřešení se ujistěte, že splňuje bezpečnostní normy a je vybaveno zámky nebo jinými bezpečnostními prvky, které zabrání dětem v otevření.

Pamatujte, že zastřešení bazénu nenahrazuje dohled dospělých, ale poskytuje dodatečnou vrstvu ochrany a klid v duši, když nejste v bezprostřední blízkosti bazénu.

 

Koupání miminek v bazénu

Pokud máte miminko a plánujete ho brát do bazénu, zastřešení může být obzvláště užitečné. Chrání vodu před nečistotami a udržuje ji čistší a zdravější pro citlivou pokožku miminka.


Navíc vytváří příjemnější prostředí tím, že udržuje teplotu vody stabilnější a snižuje proudění vzduchu na hladině.


Při koupání miminka v bazénu vždy dbejte na bezpečnostní opatření:

  • Nikdy nenechávejte miminko v bazénu bez dozoru, ani na okamžik.
  • Používejte dětské plavecké pomůcky, jako jsou rukávky nebo vestičky.
  • Omezte dobu strávenou v bazénu a po koupání miminko důkladně osušte a zahřejte.
  • Udržujte vodu čistou a správně chemicky ošetřenou.
     

Další výhody zastřešení bazénu

 

Kromě bezpečnosti a ochrany vody má zastřešení bazénu i další výhody:

  1. Prodloužení koupací sezóny: Zastřešení pomáhá udržovat teplo v bazénu, což umožňuje koupání i v chladnějších měsících či za nepříznivého počasí.
  2. Úspora energie: Díky izolačním vlastnostem zastřešení se snižuje potřeba ohřevu vody, což vede k úspoře energie a nákladů.
  3. Snížení odpařování vody: Zastřešení omezuje odpařování vody z bazénu, čímž se snižuje potřeba doplňování a šetří se vodou.
  4. Ochrana před nečistotami: Zabraňuje spadanému listí, hmyzu a dalším nečistotám v přístupu do vody, což usnadňuje údržbu bazénu.

 

Typy zastřešení bazénu

Na trhu existuje několik typů zastřešení bazénu, z nichž každý má své výhody a nevýhody. Mezi nejběžnější patří:

  • Fóliové zastřešení: Cenově dostupná varianta, která se snadno instaluje a skladuje. Nevýhodou je nižší odolnost vůči povětrnostním vlivům a kratší životnost ve srovnání s pevnými a posuvnými zastřešeními. Navíc není tak bezpečné.
  • Pevné zastřešení: Trvanlivé a stabilní řešení, které poskytuje celoroční ochranu. Může být vyrobeno z různých materiálů, jako je hliník, polykarbonát nebo PVC. Nevýhodou je, že při koupání je nutné zastřešení zcela odstranit.
  • Posuvné zastřešení: Umožňuje snadné otevírání a zavírání podle potřeby. Obvykle se skládá z kolejnic a lehkých segmentů, které se po nich posouvají. Poskytuje největší flexibilitu a pohodlí při používání bazénu.

 

Typy zastřešení – posuvné zastřešení

 

Moderní posuvná zastřešení bazénů se stávají standardem

Mezi nejoblíbenější zastřešení z hlediska funkce i trvanlivosti patří právě posuvná zastřešení. Ta existují v několika variantách.

 

  • Nízké zastřešení bazénu je nenápadné a nekazí vzhled zahrady. Dobře udržuje teplo vody, takže se dá plavat i za chladnějšího počasí. Je odolné proti silnému větru, takže se hodí i do oblastí, kde se počasí často mění. Hodí se i pro menší bazény a zahrady, protože nezaberou moc místa.

Typy zastřešení – nízké zastřešení

 

  • Vysoké zastřešení bazénu je dost vysoké na to, abyste mohli pohodlně chodit kolem bazénu, aniž byste se museli ohýbat. Je to skvělá volba, pokud chcete skloubit krásu a praktičnost. Snadno se dostanete k bazénu, budete mít dostatek prostoru na odpočinek a relaxaci za každého počasí. Navíc si užijete přirozené světlo a čerstvý vzduch.

Typy zastřešení – vysoké zastřešení

 

  • Zastřešení bazénu montované na zeď se dá připevnit přímo na zeď domu. Je také vhodný pro zahrady, které mají svah. Zastřešení se totiž může namontovat na zídku. Pokud se zastřešení bazénu připojí ke zdi domu, můžete pohodlně chodit z domu ven a zase zpátky po celý rok. Bez ohledu na počasí.

Typy zastřešení –zastřešení montované na zeď

 

  • TIP – Zastřešení a terasa 2 v 1: Zastřešení BERGEN je skvělé pro zapuštěný bazén i posezení s přáteli. Je to pojízdná terasa, která je velmi pevná a unese hodně věcí. Můžete ji použít nejen k zakrytí bazénu, ale také k odpočinku a relaxaci.

Typy zastřešení – zastřešení 2 v 1

 

TIP: Ovládejte posuvné zastřešení zmáčknutím tlačítka. ALBIXON pro vás vyvinul elektrický posuv zastřešení MOOVER. Jeho hlavní předností je jednoduchost ovládání pomocí dálkového ovladače. Zastřešení můžete otevřít či zavřít bez námahy odkudkoliv až ze vzdálenosti patnácti metrů. Posuv vyniká tichým chodem a je vybaven solárními panely, které umožňují ekologické dobíjení během slunečných dní. Ušetříte energii. Nejen tu elektrickou ze sítě, ale i tu vaši. 
 

Investice do kvalitního zastřešení bazénu je rozumným rozhodnutím pro každou rodinu s malými dětmi. Poskytuje neocenitelný klid v duši a zároveň chrání vodu před nečistotami a snižuje náklady na údržbu. Při výběru zastřešení zvažte své specifické potřeby a nezapomeňte, že bezpečnost vašich dětí je vždy na prvním místě.