Splňte si sen díky vypláštěnému bazénu s originálním tvarem i designem

 

Vypláštěný bazén

Máte přesnou představu o tom, jak by měl váš vysněný bazén vypadat? Nespokojíte se s obdélníkem či oválem ani s modrou barvou? Díky bazénu vypláštěnému těžkou fólií si můžete dopřát originál, který nebude mít nikdo jiný, a získat tak nejen místo pro plavání, ale i výjimečnou stylovou ozdobu své zahrady.

Vypláštěné bazény jsou oblíbené pro svoji dlouhou životnost a snadnou údržbu. Jejich hlavní předností je však téměř neomezená variabilita designu, kterou nedokáže nabídnout žádný jiný typ bazénů.

Jak vypadá bazén vypláštěný fólií?

Betonový základ a těžká plastová fólie – to jsou dvě hlavní součásti vypláštěného bazénu. Díky dokonalé přizpůsobivosti fólie může mít váš bazén jakýkoliv rozměr i atypický tvar. Rozhodnout se můžete pro ostré i oblé tvary a vytvořit tak bazén, který bude dokonale ladit s vaším domem, venkovním posezením i rozmístěním okolní zeleně.

Nechte se okouzlit barvami a vzory

Při volbě bazénové fólie si kromě tradičních modrých odstínů můžete vybrat i originální vzory, připomínající například kameny nebo dlaždičky. Zatímco na levnějších fóliích bývá vzor pouze natištěný a může se časem mírně stírat, dražší fólie jsou probarvené a stoprocentně odolné proti otěru. Na bazénové schody si můžete pořídit speciální fólii s protiskluzovou úpravou a přispět tak k vyšší bezpečnosti při vstupování do bazénu.

Těžká fólie je nejen krásná, ale i praktická

Plastovou fólii můžete jednoduše udržovat například pomocí bazénového vysavače. Její povrch je antibakteriální a odolný proti plísním, mechanickému poškození a působení bazénové chemie i UV záření. Díky tomu vydrží fólie v bezvadném stavu až několik desítek let. A pokud se přece jen poškodí, lze ji snadno opravit.

Kdy zahájit výstavbu vypláštěného bazénu? Právě teď!

S budováním vypláštěného bazénu je nejlepší začít na podzim. Po skončení letní sezóny totiž snadněji seženete stavební firmu, která se postará o výkopové práce. Ty se navíc provádějí daleko jednodušeji a rychleji v suché podzimní hlíně než v rozmáčené jarní půdě.

Nákres vypláštěného bazénu

Díky příznivým teplotám vzduchu je podzim ideálním obdobím i pro následné vybetonování díry pro bazén a technologickou šachtu. Zatímco v horkých letních dnech by snadno došlo ke snížení pevnosti betonu vlivem odpařování vody, v zimě by bylo potřeba obohatit jej o speciální přísady a udržovat celou směs v teple během tuhnutí.

Začněte si plnit svůj sen

Když si naplánujete hrubou stavbu bazénu už na podzim, stihne se jeho okolí do jara zregenerovat po stavebních pracích. Na jaře pak už zbývá jen osadit bazén fólií, vybavit jej příslušenstvím – a můžete si začít užívat první koupací sezónu přesně podle svých představ.