Zastřešení bazénů: výhody, typy a tipy pro zastřešení

 

Bazénové zastřešení

Připadalo vám při pořizování bazénu zbytečné utrácet peníze za jeho zastřešení? Pak jste nejspíš změnili názor hned po prvním létě, kdy jste neustále lovili z vody nečistoty a nemohli si zaplavat za deštivého či chladnějšího počasí. Dodání a instalace posuvného zastřešovacího systému probíhá rychle i během sezóny, můžete tak využívat všech výhod zastřešeného bazénu ještě letos.

Kvalitní bazénové zastřešení vám ušetří nejen peníze, ale i starosti a čas – prodlouží koupací sezónu, usnadní péči o bazén, sníží pravidelné provozní náklady a udělá z vaší zahrady bezpečnější místo pro malé děti i domácí zvířata.

Instalace bazénového zastřešení je rychlá a snadná

Zatímco při budování vašeho bazénu trvaly stavební práce několik dnů či týdnů, před montáží bazénového zastřešení je potřeba provést pouze menší stavební úpravy.

Ty spočívají především ve vybudování pevného a dokonale rovného podkladu, na který budou instalovány kolejnice pro posuvný zastřešovací systém. Nejčastějším řešením je výstavba betonového povrchu, který může být doplněn přilepenou dlažbou. Pokud nechcete zpevňovat celé okolí bazénu, postačí vybetonovat místo, kudy povedou kolejnice. Do pevného podkladu pak montážní tým nainstaluje koleje, na které jednoduše nasune jednotlivé díly zastřešení.

Jaké zastřešení zvolit? Zohledněte především velikost své zahrady

Máte malý pozemek? Kromě klasického obloukového zastřešení Klasik či Dallas se na něj výborně hodí i minimalistický nízký model Casablanca Infinity, který dokonale splývá s okolím a nenarušuje výhled na ostatní části zahrady.

Pokud naopak máte na zahradě dostatek prostoru a rádi trávíte čas posezením u bazénu, zvolte zastřešení s podchozí výškou, jako jsou modely Casablanca nebo Monaco Future. Pod vysokým zastřešením se můžete nejen pohodlně pohybovat a hrát vodní hry, ale také vybudovat odpočinkovou zónu s lehátky či křesílky pro příjemnou relaxaci s výhledem na vodní hladinu i celou zahradu.

Zastřešení vám usnadní každodenní péči o bazén a ušetří provozní náklady

A na co všechno se můžete s novým zastřešením těšit? Především na výraznou úsporu času a peněz při péči o bazénovou vodu. Tu totiž zastřešení ochrání nejen před listím, hmyzem a dalšími nečistotami, ale i před řasami a ostatními mikroorganismy.

Prodlužte si koupací sezónu ve svém bazénu pomocí zastřešení

Kromě bazénové chemie výrazně ušetříte i za udržování příjemné teploty bazénové vody pomocí tepelného čerpadla. Ohřátá voda totiž pod zastřešením tolik nevychladne v průběhu noci nebo v době, kdy bazén nepoužíváte. A navíc nebudete muset vodu tak často doplňovat, protože se díky zastřešení nebude tak rychle odpařovat v horkých letních dnech.

Trvá vaše léto jen tři měsíce? Prodlužte si ho!

Nepatříte mezi otužilce? Pak se budete v bazénu bez zastřešení koupat pouze během letních měsíců – a to pouze za pěkného počasí. Zastřešený bazén vybavený tepelným čerpadlem však využijete od jara až do podzimu a plavat, cvičit nebo relaxovat v něm můžete i v dešti nebo za silného větru.

Užijte si bezstarostné vodní radovánky ještě letos

Nečekejte na příští rok a užijte si bezstarostný odpočinek u bazénu ještě během letošního léta a podzimu. Bazénové zastřešení vám ušetří nejen starosti s údržbou a provozem bazénu, ale také s bezpečností dětí či zvířecích mazlíčků, které spolehlivě ochrání před pádem do vody.