Užijte si zábavu, plavání i relaxaci s protiproudem

 

Využijte potenciál vašeho bazénu naplno a přeměňte jej během chvilky v zábavnou atrakci pro děti, plaveckou dráhu nebo relaxační zónu – a to vše jediným stiskem tlačítka na bazénovém protiproudu.

Bazén Albixon s protiproudem

Přemýšlíte, zda se vyplatí pořídit si bazén s protiproudem? Zkušenosti hovoří jasně – nadšená z něj bude celá rodina. Kromě nekonečné zábavy pro děti si díky protiproudu snadno zajistíte ranní dávku plavání či posilování i večerní odpočinek po náročném pracovním dni.

Kouzlo jménem protiproud

Protiproud je jednoduché zařízení, které z bazénu odebírá vodu pomocí čerpadla a pod velkým tlakem ji speciálně konstruovanými tryskami vhání zpět. Sílu i směr vzniklého proudu je možné regulovat a zvolit tak intenzitu vhodnou pro rekreační či kondiční plavání nebo vodní hry a relaxaci.

Protiproud bývá nejčastěji umístěn na čelní stěně bazénu v dostatečné vzdálenosti od skimmeru i schodů do vody. Díky jeho malým rozměrům i elegantnímu designu se v žádném případě nemusíte obávat, že naruší estetický vzhled vašeho bazénu či zahrady.

Protiproud do bazénu Albixon

S protiproudem počítejte dopředu

Ačkoliv existují i závěsné přístroje, které lze pomocí šroubů dodatečně upevnit přes okraj již vybudovaného bazénu, nejlepších výsledků z hlediska výkonu zařízení i konečného estetického dojmu dosáhnete v případě, že budete na možnost pořízení protiproudu myslet již během výkopových prací v první fázi výstavby zapuštěného bazénu.

A na kolik vás vyjde zabudovaný bazénový protiproud? Cena se odvíjí především od výkonu, který od něj požadujete. U modelů s maximálním výkonem 70 m3/h, které bohatě dostačují pro rekreační i běžné kondiční plavání, se pohybuje kolem 20 000 Kč. Co všechno za tuto částku získáte? Plaveckou dráhu, vodní posilovnu, masážní bazén a spoustu zábavy pro děti.

Nekonečné plavání

Pravidelné plavání je skvělý způsob, jak podpořit správnou funkci kardiovaskulárního systému a zároveň posílit hned několik svalových skupin najednou.

I v případě, že si plánujete pořídit menší bazén, protiproud jej snadno promění v nekonečnou plaveckou dráhu, na které se při tréninku nebudete muset zdržovat otáčkami u stěny. Budete totiž plavat na jednom místě proti odporu proudu vody – podobně jako třeba v tekoucí řece. Na rozdíl od plavání v přírodě však výkon protiproudu snadno přizpůsobíte vaší momentální fyzické kondici či náladě.

Necvičte jenom na suchu

V bazénu s protiproudem si snadno zacvičíte aqua aerobic, zlepšíte kondici běháním ve vodě a zpevníte tělo posilováním, při kterém se vám odpor vodního proudu postará o patřičnou zátěž. Vodní prostředí navíc během cvičení přirozeně masíruje svaly, což je nejen příjemné, ale i žádoucí například při hubnutí a prevenci celulitidy.

V bazénu s protiproudem si snadno zacvičíte aqua aerobic, zlepšíte kondici běháním ve vodě a zpevníte tělo posilováním, při kterém se vám odpor vodního proudu postará o patřičnou zátěž. Vodní prostředí navíc během cvičení přirozeně masíruje svaly, což je nejen příjemné, ale i žádoucí například při hubnutí a prevenci celulitidy.

Potěšte své malé vodníky

Při dětských hrách se bazén s protiproudem snadno promění v rozbouřený oceán, na kterém bojuje o život trosečník na nafukovacím lehátku, dravou řeku s nebezpečnými peřejemi nebo šumivé moře, v němž malí potápěči hledají pirátský poklad. Nechejte se zlákat světem dětské fantazie a společně se svými potomky si užijte nekonečné možnosti zábavy, které vám protiproud přináší.

Relaxujte od hlavy až k patě

Pobyt ve vodě je už sám o sobě uklidňující a napomáhá předcházet stresu. Protiproud do bazénu jeho blahodárné účinky ještě znásobí tím, že vám dopřeje příjemnou vodní masáž, která uvolní namožené svaly a napomůže regeneraci vašeho těla i mysli.

Otevřete si nekonečně mnoho možností

Plánujete výstavbu bazénu a přemýšlíte nad příslušenstvím, které si k němu pořídíte? Potěšte celou rodinu a investujte do protiproudu! Bazén si díky němu otevřete novým možnostem a budete mít jistotu, že naplno využijete všechny výhody, které vám vaše nové domácí koupaliště nabídne.