Osazení bazénu aneb doplňky, které vám usnadní provoz a zpříjemní koupání

 

Bazénové schody

Bazén se základním vybavením nemusí vždy uspokojit vaše nároky a očekávání. Díky bazénovému příslušenství může být váš zážitek z koupání ještě intenzivnější. Hledáte vychytávky, které vylepší váš bazén, nebo potřebujete příslušenství pro jeho provoz?

Pod pojmem osazení bazénu se skrývají nejen komponenty, které potřebujete pro údržbu a provoz bazénu, ale také protiproudy, schůdky nebo osvětlení, díky kterému bude váš bazén ještě komfortnějším místem.

Design podtrhne bazénový lem

Bazénové lemy se používají na lemování bazénů, a to jak pravoúhlých, tak oválných. Barvu vybírejte podle typu okolí či barvy zastřešení a výrobní materiály dle nároků na údržbu a životnost. Nezapomeňte, že tyto ukončující prvky by měly nejen lahodit oku, ale také být příjemné na dotek a ideálně mít protiskluzovou úpravu. Jestliže jste se rozhodli pro přelivový bazén, jehož hladina je v rovině s okolním terénem, bude váš bazén lemovat přelivová mřížka.

Noční romantika s osvětlením

Jestliže si chcete vychutnat koupání i večer, nemělo by vám chybět bazénové osvětlení. Instaluje se pod vodní hladinu a po zapnutí dokonale osvětlí celý bazén. Zdrojem světla může být halogenová nebo LED zářivka. Některá LED světla je dokonce možné ovládat na dálkové ovládání. Romantickou atmosféru ještě umocníte, pokud světla doplníte barevnými krytkami.

Zábava i sportování s protiproudem

Plavání v protiproudu se stane zábavou pro celou rodinu. Zabaví nejen děti, ale na své si přijdou i sportovci. Díky protiproudu můžete i v menším bazénu plavat třeba hodinu, aniž byste se otáčeli.

Bazénové trysky

Tento bazénový doplněk ideálně vykompenzuje chybějící délku. Díky regulaci proudění vzduchu využijete protiproud nejen ke kondičnímu plavání, ale také k příjemné vířivé masáži.

Vždy čistá voda

Skimmer se společně s tryskami postará o dokonale čistou vodu. Díky tryskám, které se starají o správnou cirkulaci vody, se nečistoty ještě před tím, než dopadnou na dno dostanou do skimmeru a následně do filtrace. Díky tomu nedochází k riziku tvoření řas a mikrobů. Čistá voda se pomocí trysek vrací zpět do bazénu. Součástí skimmeru jsou plováková dvířka, víko, těsnění a koš, který se řadí mezi snadno dostupné náhradní díly.

Jednoduchý přístup do bazénu

Po těžkém dnu není nic příjemnějšího než pomalu, schůdek po schůdku, vstoupit do bazénu a ve chvíli kdy jste ve vodě po pás udělat několik prvních temp. K tomuto zážitku vám dopomohou integrované schody. Chcete majestátní široké schodiště, nebo dáte přednost rohovému schodišťátku? Variant je samozřejmě více a každý si tak může vybrat to schodiště, které mu nejvíce vyhovuje.

Spojovací materiály

Pro provoz bazénu jsou často nezbytné trubky, ventily, fitinky, hadice, přechodky, kolena a další. Všechny tato příslušenství rovněž spadají do kategorie osazení bazénu. Nabídka kromě toho zahrnuje i lepidla, která jsou certifikována pro potrubí, jež přichází do styku s pitnou vodou, dále čističe nebo přípravky zabraňující korozi.

Už víte, čím si letos vylepšíte svůj bazén? Ať už se rozhodnete pro protiproud nebo osvětlení, věřte, že koupání ve vašem bazénu dostane zcela nový rozměr.