ALBIXON získal prestižní cenu Red Dot Award 2023 za produktový design.

Uznávané ocenění za produktový design Red Dot Award má i letos výraznou českou stopu. V konkurenci tisíců výrobků z celého světa jsme uspěli s MOOVEREM – elektrickým posuvem pro bazénová zastřešení se solárním dobíjením. Inovativní výrobek řeší elegantním způsobem dálkové otevírání a zavírání bazénového zastřešení. Majitelům venkovních bazénů tak poskytuje maximální komfort po celou koupací sezonu. To vše s důrazem na univerzální použití a design.

 

Elektropohon pro bazénová zastřešení MOOVER

 

ALBIXON si v mezinárodní konkurenci připsal mimořádný úspěch. Náš automatický elektroposuv pro bazénová zastřešení MOOVER získal prestižní ocenění za produktový design Red Dot Award 2023. Novinka uvedená na trh v roce 2022 se tak zařadila po bok dalších ikonických produktů, které jsou nejen užitečné a praktické, ale také skvěle vypadají. „Uspět v konkurenci tolika špičkových výrobků je pro nás velká pocta. Jde o výsledek našich každoročních investic do vlastního vývojového centra s cílem neustále držet krok s absolutní světovou špičkou. Ocenění Red Dot Award 2023 proto vnímáme mimo jiné i jako potvrzení toho, že inovace jsou pro nás správnou cestou,“ říká Daniel Bareš, marketingový manažer společnosti ALBIXON

 

Odbornou porotu soutěže zaujal jak atraktivní design, tak celková funkčnost českého výrobku. MOOVER je skvělým pomocníkem pro majitele zastřešených bazénů, protože jim výrazným způsobem usnadňuje manipulaci se zastřešením. Díky dálkovému ovládání si mohou bazén otevřít jednoduše z pohodlí svého domova.  

 

Na vývoji MOOVERU jsme spolupracovali se společností EDAG, která je přední globální vývojářskou firmou v oblasti mobility. Ta při jeho navrhování využila své dlouholeté znalosti a zkušenosti ze světa automotive, a to především při zajištění bezproblémového a hladkého pohybu produktu po zabudovaných kolejnicích a jeho kombinovatelnosti s bazénovým zastřešením od konkurenčních značek. „Při navrhování MOOVERU jsem se zaměřoval na to, aby byl co nejefektivnější a zároveň jednoduchý na použití. Celkově jsem chtěl vyvinout systém, který bude co nejvíce odpovídat potřebám uživatelů a zároveň bude mít moderní, estetický a funkční design,“ říká Roman Šimčík, designér ze společnosti EDAG.

 

Na konečné podobě výrobku se projevily také nejnovější změny trendů v koupání. „Dnes už neplatí, že by lidé využívali bazén pouze během letních měsíců. Díky zastřešení a tepelnému čerpadlu lze koupací sezonu prodloužit až na sedm měsíců. Proto jsme kladli důraz také na to, aby MOOVER vydržel dlouhodobé používání za různého počasí,“ uvádí Bareš.

 

Elektrický posuv MOOVER je poháněn bateriemi, které se během sezony dobíjejí solárními panely. V případě nedostatku slunných dní lze baterie jednoduše dobít z elektrické sítě. Díky digitálnímu LED panelu komunikuje MOOVER s uživateli vizuálně. Upozorní tak třeba na směr pohybu zastřešení nebo na nízký stav baterie. Zařízení se ovládá na dálku, čímž uživatelům zajišťuje maximální komfort při používání bazénu. Přijímač signálu je umístěn přímo v těle zařízení, které tak nehyzdí žádná přídavná anténa. MOOVER lze instalovat na většinu typů kolejnicových bazénových zastřešení standardních rozměrů, a to bez ohledu na značku. Zároveň je navržen tak, aby instalaci zvládl každý svépomocí. MOOVER vyrábíme v České republice ve svém výrobním závodě v Hořovicích. Při výrobě se používá i 3D tisk. „Pro výrobu komponentů MOOVERU využíváme mimo jiné 3D tisk, který nám umožňuje rychleji zavádět budoucí inovace,“ doplňuje Jiří Sixta, produktový manažer ze společnosti ALBIXON.

 

Red Dot Award patří mezi nejprestižnější mezinárodní designérské soutěže. Již téměř 70 let pravidelně oceňuje nejlepší světové výrobky v kategorii produktového a komunikačního designu. Do soutěže jsou každý rok přihlašovány tisíce produktů z celého světa, o jejichž úspěchu rozhoduje porota složená z padesáti mezinárodních odborníků. Vítězné produkty odrážejí nejnovější technické, sociální, ekonomické a ekologické požadavky spotřebitelů.