Jak navrhnout bazén podle svých představ?

Chcete si letos pořídit bazén? Vybrat si můžete z bazénových setů, nebo si vysněný bazén sami navrhněte.

 

 

Výstavba plastového bazénu zapuštěného do země

 

Jaké možnosti volby máte, pokud se rozhodnete na zahradě či jiném pozemku postavit bazén? Bazény zapuštěné do země se vyrábějí ve dvou variantách:

Přelivové bazény

Přelivový bazén je typ bazénu, ve kterém voda sahá až po jeho okraj a vytváří tak dojem nekonečné hladiny. Voda v hlavní nádrži se přelévá přes okraj do odtokového kanálu, poté se čistí a filtruje zpět do hlavní nádrže.

 

Skimmerové bazény

Skimmerový bazén je typ bazénu, který používá takzvaný skimmerový systém k odstraňování nečistot z vody. Funguje tak, že nasává vodu do skimmeru, kde se shromažďují nečistoty, jako jsou listí, hmyz a jiné drobné nečistoty, a poté je odvádí do filtračního systému. Filtrovaná voda je následně vedena  zpět do bazénu. 

 

Stále se nemůžete rozhodnout? Profesionální výrobci bazénů vám pomohou se nejen vyznat v nabídce, ale navrhnou nejlepší řešení právě pro váš pozemek. Po lepší představu lze vypracovat vizualizaci, díky které uvidíte, jak bude bazén na vaší zahradě vypadat.  

 

Výhody bazénů do země

 

Moderní typy bazénů disponují termokonstrukcí, která má dobré izolační vlastnosti a usnadňuje montáž bazénu. Řešit dnes už nemusíte ani vypouštění vody, složité zazimování či každodenní údržbu. Provoz bazénu s moderním příslušenstvím není ani ekonomicky náročný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ušetříte za vodu, kterou nemusíte znovu vypouštět a napouštět, a pokud si pořídíte zastřešení, pak ani vytápění bazénu není nákladné. 

 

Výstavba bazénu

 

Jak probíhá samotná montáž zapuštěného bazénu? Před tím, než se začne řešit stavební připravenost a další kroky, je dobré si rozmyslet i veškeré příslušenství k bazénu. Kde bude uložena bazénová technologie – v technologické stěně či v technologické šachtě? Chcete protiproud do bazénu či tepelné čerpadlo? Budete instalovat i bazénové zastřešení? Pokud ne, je možné ho dodat vzhledem k poloze bazénu někdy v budoucnu? V tom byste měli mít jasno před tím, než se kopne do země.

 

Výrobce bazénů vám dodá potřebnou výkresovou dokumentaci ke stavební přípravě. Té se můžete ujmout sami, nebo výkresy předat stavební firmě, která se o vše postará. Poté už jen počkáte na dodání bazénu, případně i bazénového zastřešení. Výrobce bazénů zajistí instalaci včetně příslušenství, jeho zprovoznění a doladění. Před předáním bazénu také vše důkladně vyzkouší. 

 

Ušetřete si starosti i peníze díky bazénovému setu

 

Bazén od jednoho dodavatele, technologie od jiného a zastřešení od třetího? Zbytečně si přiděláváte starosti a ztrácíte čas (mnohdy i nervy). Výrobci bazénů nabízejí dnes celé bazénové sety, které kromě bazénu obsahují i technologie, zastřešení či příslušenství.

 

Bazénový set má hned několik výhod:

 

-    Máte jistotu, že je vše 100% kompatibilní.
-    Platíte méně, než když nakupujete vše zvlášť.
-    Jednoduší komunikace s jedním výrobcem, včetně případné reklamace, servisu, apod.
-    Rychlé dodání i montáž (ta je často v ceně setu).

 

Navrhněte si bazén sami

 

Žádná z nabízených variant není ta pravá? A co si navrhnout bazén přesně podle svých představ? Můžete využít konfigurátor bazénů a zastřešení. Vše si pohodlně naklikáte na stránkách výrobce bazénů, kde vás systém provede krok za krokem. Zástupce firmy se vám pak ozve a probere s vámi zvolenou variantu, doladíte finální konfiguraci a dostanete cenovou nabídku. 

 

V konfigurátoru si nastavíte:

 

-    typ bazénu, jeho velikost a hloubku,
-    barvu bazénu,
-    technologie,
-    bazénové příslušenství, jako je bazénové čerpadlo či protiproud,
-    typ a barvu zastřešení bazénu.

 

Bazén přesně na míru

 

Pokud chcete atypický tvar bazénu, který bude přesně pasovat do vaší zahrady, i pro vás existuje řešení, a to bazény vypláštěné těžkou fólií. Betonový bazén rozličných rozměrů a tvarů lze potáhnout speciální těžkou fólií. Můžete si vybrat z různých barev a dekorů. Fólie mají navíc dlouhou životnost, jsou odolné vůči UV záření. Výhodou je, že vypláštěný bazén může mít proměnlivou hloubku. 

 

Stále nad bazénem váháte? Možná vás přesvědčí fakt, že bazén v dnešní době nepředstavuje jen centrum letní rodinné zábavy, ale že bazén je investicí do nemovitosti, kterou zvyšujete její hodnotu. Investujete také do svého zdraví, protože plavání patří mezi nejzdravější sporty pro udržování kondice či rehabilitaci a regeneraci. Vyzkoušet můžete bazénový konfigurátor, nebo se nám rovnou ozvěte a vymyslíme to společně.