Ve dne osvěžení v bazénu, večer posezení přímo nad vodou. Terasové zastřešení bazénu s extra nosností šetří místo, a navíc skvěle vypadá

Koupání ve vlastním zapuštěném bazénu přináší spoustu výhod – absolutní soukromí, žádné vstupné, nepřetržitou otevírací dobu nebo třeba možnost vzít si přímo do vody jídlo či pití. Na menších zahradách ale může bazén zabrat poměrně hodně místa třeba na úkor posezení či herních prvků pro děti. Řešení, se kterým se nemusíte omezovat a po celý rok využívat zahradu naplno, však existuje. Na pojízdné terase BERGEN s extra tuhostí a nosností 250 kg/m2 lze dokonce i tančit, umístit na ni zahradní nábytek nebo tam nechat skákat děti. Vydrží téměř všechno a její přírodní vzhled navíc bude se zahradou perfektně ladit.

 

S rozhodováním, zda umístit na malou zahradu u rodinného domu bazén, nebo raději posezení či herní prvky pro děti, se už nemusíte trápit. Díky pochozímu multifunkčnímu bazénovému zastřešení BERGEN je nyní možné mít vše najednou a nemuset hledat kompromisy. 

 

BERGEN zastřeší zapuštěný bazén, domácí spa či koupací jezírko, a k tomu funguje jako plnohodnotná pochozí terasa položená přímo nad vodou. Nejenže chrání vodu před zanesením nečistotami a poskytuje bezpečí pro děti či domácí mazlíčky, ale speciálně vyvinuté hliníkové profily s vysokou tuhostí a nosností 250 kg/m2 vytvářejí kompaktní plochu, která může sloužit jako relaxační zóna, dětské hřiště, nebo třeba zázemí pro grilování či posezení s přáteli. Fantazii se meze nekladou. „Když jsme vyvíjeli pochozí zastřešení BERGEN, bylo naším hlavním cílem, aby se ani lidé s menší zahradou nemuseli kvůli bazénu omezovat. Nejenže se nám povedlo takové řešení najít, ale dokonce jsme přišli na produkt, který do menší i větší zahrady skvěle zapadne,“ popisuje produktový manažer společnosti ALBIXON Jiří Sixta.

 

Pochozí terasové zastřešení BERGEN

 

Technologická i estetická špička

 

BERGEN vyniká zejména svou stabilitou, bezpečností a čistým designem. Unikátní systém uchycení terasových prken vytváří z terasy jednolitou plochu bez mezer, kterou do bazénu nepropadnou cennosti ani nečistoty. Instalace krytiny je snadná a rychlá, patentované uchycení funguje bez šroubů. Vybírat mohou zákazníci ze 6 přírodních barev. „U všech našich výrobků se snažíme, aby byly nejen praktické a pohodlné, ale dbáme také na jejich estetiku. Terasové zastřešení BERGEN díky svému přírodnímu vzhledu skvěle zapadne do jakékoli zahrady, různé barevné varianty ji pak umožňují maximálně sladit s okolními plochami či domem samotným,“ vysvětluje Daniel Bareš, marketingový manažer společnosti ALBIXON.

 

Pro ještě větší pohodlí lze navíc terasu využít v kombinaci s automatickým elektroposuvem MOOVER se solárním dobíjením. Ten zajišťuje pohodlné odkrývání a zakrývání bazénu na dálku, aniž by bylo nutné se k zastřešení shýbat a ručně s ním manipulovat. Zařízení je poháněno bateriemi, které je možné dobíjet jak energií ze slunce, tak v případě potřeby i ze sítě. Ani MOOVER přitom nezapomíná na estetickou stránku. Nedávno získal mezinárodní ocenění Red Dot Award 2023 za produktový design. Systém je univerzální a lze ho instalovat na většinu typů kolejnicových bazénových zastřešení.

 

Trvalé místo navíc

 

Ať už dům se zahradou a bazénem obývá kdokoli, terasové zastřešení BERGEN zajistí efektivní využití venkovních prostor po celý rok. Na terase přímo nad bazénem si lze například vychutnat oblíbený drink, u kterého nehrozí díky tuhosti povrchu vylití ani rozbití skleničky, i když okolo zrovna skáčou děti. Umístit „nad vodu“ se ale dá také relaxační zóna či posezení.  A když přijde čas na plavání, nic není potřeba složitě přenášet či přemisťovat. Terasa se jednoduše celá odsune a později je ji kdykoli možné vrátit nad vodu a vychutnat si exkluzivní prostor navíc. No a v zimě na ní můžete postavit třeba sněhuláka.