Co je technologie Oxy? Neomezené možnosti s přidanou hodnotou slané vody

 

Bazénová technologie Oxy

Váháte nad výběrem té správné bazénové technologie? V široké nabídce řešení Albixon pro váš bazén vyniká nad ostatními technologie Oxy. Co od ní čekat? Co pro vaše zdraví dělá úprava vody Oxilife a proč si ji zamilujete vy i váš bazén?

Ať už při pořizování bazénu váháte mezi technologickou šachtou či stěnou, jedno je jasné: Bazénová technologie představuje výkonného ředitele bazénu, který bude mít vše pod kontrolou, a tak se nevyplatí výběr podcenit. Bude vám stačit základní osazení, nebo potřebujete mít k dispozici všechny možné komponenty a ideálně tu nejvyšší možnou kvalitu úpravy vody?

Pokud se vidíte ve druhé možnosti, pravděpodobně se najdete i v chytrém řešení technologie Oxy. Při výběru bazénové technologie se totiž většina lidí rozhodujte podle možnosti umístění na zahradě a také podle komponentů, které potřebují pro připojení dalšího příslušenství. S technologií OXY jsme vše vyřešili za vás.

Jaká je technologie OXY?

OXY je našim nejvyšším standardem pro bazénové technologie. Díky ní vám odpadne starost o měření jednoho z nejdůležitějších identifikátorů kvality vody – pH. Nejenže jej monitoruje, ale také jej zvládne automaticky upravit na správnou hodnotu, čímž ušetří spoustu času i práce s manuálním doplňováním. Pyšní se totiž slanou úpravou vody Oxilife.

Díky této technologii budete moci také na dálku spouštět bazénová světla a kontrolovat i samotný bazén, díky zabudované přípravě na jeho chytré ovládání. Samozřejmostí je pak třeba příprava na tepelné čerpadlo či odpad a další standardní komponenty pro bazénovou technologii.

Šachtu či stěnu?

Varianta Oxy je oproti jiným řešením bazénových technologií dostupná jak pro technologické šachty, tak stěny. Stačí si tedy jen vybrat, jaký typ bude užitečnější a praktičtější právě pro váš typ pozemku.

Technologické šachty

Šachtu máte díky její poloze v blízkosti bazénu vždy na dosah. Ne vždy na ni ale najdete potřebné místo, zvlášť na menších zahrádkách. Šachta Oxy řeší všechny možnosti příslušenství kromě protiproudu. Pro uvedení do provozu ji stačí pouze připojit k bazénu a zdroji elektřiny.

Technologické stěny

Vnímáte jako výhodu především snadný přístup a nechcete plýtvat prostorem kolem bazénu? Technologickou stěnu Oxy můžete jednoduše umístit tam, kam se vám na zahradě vejde, až do 10 metrů od samotného bazénu. Ať už to bude zahradní domek nebo třeba garáž či sklep, důležité je jen, aby bylo místo v dosahu elektřiny.

Chcete plavat proti proudu? Vsaďte na OXY plus

Ani šachta, ani stěna s technologií OXY nenabízí možnost čerpadla protiproudu. Proto je tu ještě třetí možnost, a to varianta OXY plus, která jej umožňuje. Uvažujete nad vybudováním technologické šachty a potřebujete mít ve svém novém bazénu výzvu v podobě protiproudu? Skvělou volbou bude právě OXY plus!

Bazén bez starostí díky solničce Oxilife

Přidaná hodnota bazénové technologie Oxy spočívá hlavně v benefitech pro úpravu vody a v jednoduchém ovládání dalších částí bazénu. Technologie totiž využívá solničku Oxilife, která je výkonným prostředkem schopným řídit až 4 další bazénová zařízení. Díky ní lze také na dálku kontrolovat filtrační a tepelné čerpadlo nebo rozsvítit či zhasnout světlo v bazénu.

Užijte si váš bazén na 100 %

A co Oxilife dělá pro kvalitu bazénové vody? Když je solnička v provozu, probíhají v bazénové vodě 2 jevy, které ji upravují. Kromě elektrolýzy je to právě hydrolýza, díky níž se z vody tvoří oxidanty pomáhající k její dokonalé dezinfekci.

Slaná voda v bazénu s Oxilife

Díky speciální úpravě vody vám s Oxilife odpadne spousta práce s údržbou bazénu a také se skladováním chlóru, který pro údržbu slané vody není potřeba. Odměnou za volbu chytrého řešení bazénové technologie vám pak bude dlouhodobě průzračná voda, která nebude cítit ničím jiným než svou jemnou slaností. Slaná voda je nejen ekologickým řešením, jelikož je sůl přírodním zdrojem, ale je i šetrná k pokožce. Na rozdíl od běžné úpravy vody ji totiž nevysušuje.

Technologie Oxy vnese do vaší péče o bazén hlavně lehkost. Díky zvolené šachtě či stěně s řešením OXY budete mít jistotu, že je váš bazén dokonale připraven na všechno další potřebné příslušenství a starost o kvalitu vody se konečně stane vaším bezstarostným koníčkem.