Co je polykarbonát a proč je ideální volbou pro bazénové zastřešení?

 

Bazénové zastřešení z polykarbonátu

 

Trendy používaných materiálů se neustále mění. Obliba polykarbonátu ale zůstává stále stejná. I vás přesvědčí báječnými vlastnostmi, které oceníte při zastřešování nejen pergol a balkonů, ale také venkovních bazénů. Zjistěte, v čem tkví hlavní výhody jeho využití.

Polykarbonát se řadí mezi termoplastické polymery, které možná znáte pod přezdívkou termoplasty. Tento materiál je pověstný svými skvělými vlastnostmi, jako je vysoká odolnost proti nárazům, vynikající schopnost izolace, pružnost a lehkost. Z výčtu těchto charakteristik vás určitě hned napadne celá řada způsobů, jak by se dal polykarbonát využít. Prim hraje především ve stavebnictví nebo elektroprůmyslu.

 

Kde na polykarbonát narazíte?

Polykarbonát můžete najít třeba v elektronických zařízeních v podobě izolace, která se stará o bezpečnost jejich provozu. Další uplatnění nachází polykarbonát ve stavebnictví, kde slouží k zastřešení pergol, zastávek MHD nebo balkonů. Častokrát představuje praktičtější alternativu skla, protože se netříští a zajišťuje tak větší bezpečnost.

Polykarbonát: ideální materiál na zastřešení bazénu

Po polykarbonátu s oblibou sahají také výrobci bazénového příslušenství. Jedná se totiž o nepostradatelný materiál pro zastřešení bazénů. Polykarbonátové desky jsou populární zejména proto, že jsou odolné vůči UV záření, teplotně stálé, nerozbitné a svou barvu i tvar si udržují po dlouhá léta. Pokud byste na zastřešení použili alternativu v podobě plexiskla, za několik let byste mohli najít malé praskliny. U polykarbonátu takové nebezpečí nehrozí.

Ať už si chcete prodloužit délku koupací sezóny, zabezpečit bazén, chránit ho před vnějšími vlivy nebo předejít znečištění, polykarbonátové zastřešení by mohlo být tou správnou volbou. Mimo výše zmíněné benefity oceníte i dobré tepelně izolační vlastnosti zastřešení – jakmile sluníčko dopadne na povrch polykarbonátu, teplo postupuje dovnitř a ohřívá okolní vzduch i vodu. A co víc, nízká hmotnost polykarbonátových desek umožňuje plynulý pohyb po kolejnicích, takže manipulace s bazénovým zastřešením je skutečně jednoduchá.

ALBIXON je odborníkem na bazénové zastřešení

Pokud vás zlákal komfort bazénového zastřešení, máte několik možností, jak si tuto praktickou vychytávku dopřát. První varianta spočívá v nákupu polykarbonátu v bazaru a vytvoření vlastní střechy. Druhou, o poznání pohodlnější variantu představuje objednávka zastřešení a instalace od kvalitního dodavatele.

V ALBIXONU nabízíme hned 7 různých typů zastřešení v nejrůznějších designech. Těšit se můžete nejen na kvalitní polykarbonátový materiál, ale také exkluzivní design, jako je karbon nebo antracit. Díky tomu máte záruku, že zastřešení bude nejen dokonale funkční, ale také sklidí mnoho pochval za svůj vzhled.