Náročná údržba a drahý provoz bazénu jsou již minulostí. Denní náklady na koupání v soukromí dnes díky technologiím vyjdou levněji než šálek kávy v restauraci.

 

Skimmrový bazén

Rádi byste na zahradě měli svůj bazén, ale bojíte se jeho krátké životnosti, časté údržby a účtů za vodu a elektřinu? Tyto starosti můžete hodit za hlavu. Pravidelná péče o dnešní moderní bazény je velmi jednoduchá a zabere jen pár minut týdně. O zbytek se postarají technologie. Kvalitní bazén navíc vydrží desítky let a jeho denní provoz může být levnější než šálek kávy v restauraci.

Kvalitní zapuštěný bazén je skvělá investice na desítky let.

Nejenže tímto způsobem zvýšíte hodnotu vlastní nemovitosti, ale především dopřejete sobě i svojí rodině možnost koupání kdykoli si vzpomenete, a to nejen během letních měsíců. „V současné době už vlastní bazén není jen o koupání během léta. Díky zastřešení a tepelnému čerpadlu můžete mít příjemně teplou vodu a permanentní pocit dovolené až 7 měsíců v roce. Navíc se nemusíte ohlížet na provozní dobu a obsazenost koupališť či veřejných bazénů. Koupání si dopřejete kdykoli budete chtít a zcela v soukromí, “ vysvětluje Jiří Sixta, vedoucí produktového oddělení společnosti ALBIXON.

Zastřešení také velmi usnadní péči o vodu v bazénu. Především zamezí výskytu hrubých nečistot, jako jsou větvičky nebo listí. Navíc výrazně sníží množství přirozeného odparu vody, takže ji pak není potřeba tolik dopouštět. „Naše bazény BENEFIT jsou konstruovány tak, aby v nich voda vydržela celoročně a ve vysoké kvalitě. Bazén tak na začátku napustíte a pak už se o náklady na vodu nemusíte starat. Spotřebujete jí minimální množství,“ popisuje Sixta.

Venkovní bazén se zastřešením

Právě filtrace je klíčem k průzračně čisté vodě.

Ideální je každý den přefiltrovat celý objem bazénu alespoň třikrát, což při obvyklém průtoku znamená provozu zhruba 8 hodin denně. „Cena za elektřinu pro denní provoz se odvíjí od velikosti bazénu a výkonu čerpadla. V průměru se při standardním tarifu za elektřinu jedná o zhruba 25 Kč denně. V chladnějších dnech sezóny se pak přidá provoz tepelného čerpadla, i s ním ale zůstávají denní náklady na provoz bazénu v řádu desetikorun,“ uvádí Sixta. K úpravě vody lze využít automatickou solničku, která pomocí elektrolýzy slané vody chrání vodu před řasami a bakteriemi. Tato úprava je ekologická a vhodná pro citlivou pokožkou. Kromě nákladů na sůl samotnou zaplatíte pouze přípravek pro úpravu pH vody, který stojí kolem 500 Kč na rok.

Jak docílit toho, aby vám bazén dělal radost i za 15 či více let?

Pravidelná a správná péče je tou nejlepší volbou. Nemusíte se ale bát, že byste údržbou bazénu trávili příliš mnoho času. Stačí jen jednou týdně propláchnout filtr a zkontrolovat kvalitu vody, což nezabere více než 10 minut. O čištění dna a stěn bazénu se pak postará automatický bazénový vysavač, který funguje zcela samostatně. Případně ho lze jednoduše ovládat na dálku přes vlastní chytrý telefon. „Trochu více času pak zabere jarní zprovoznění bazénu a jeho zazimování na podzim. Proces ale není složitý a dvakrát do roka ho podle návodu zvládne bez problémů každý majitel bazénu. Zákazníkům případně nabízíme alternativu v podobě možnosti objednat si tuto službu u nás,“ říká Jiří Sixta.

S výběrem toho pravého řešení vašeho vysněného bazénu vám rádi pomůžeme. Pošlete nezávaznou poptávku, nebo se obraťte přímo na některou z našich poboček.