Jarní příprava pro Váš bazén - Zprovoznění bazénové technologie

 

Zima je za námi a na Vás je, abyste uvedli Váš bazén zpět do chodu. V následujícím článku naleznete základní informace, rady a tipy, jak při tomto procesu postupovat. Tak směle do toho!

Venkovní bazén uveďte do chodu dříve, že než dorazí vlna veder

Skimmerový bazén

Před zprovozněním bazénu…

…je nutné zkontrolovat teplotu vody. Ta musí dosahovat min. 10 °C. Při této teplotě se totiž v bazénové vodě začínají vyskytovat řasy a bakterie, kvůli kterým je tedy nutné zahájit údržbu vody.
Nyní jste v situaci, kdy máte odpojenou veškerou techniku (jako jsou čerpadla, šesticestný ventil a podobně), odpuštěnou vodu a na hladině dilatační plováky. Postupujete tedy podle uvedeného návodu.

  1. Vyndejte z vody dilatační plováky, případně PET láhve, kterými jste plováky nahradili. Odstraňte z vody také hrubé nečistoty jako je listí, větvičky a podobně.
  2. Uzavřete ventily veškeré technologie a dopusťte vodu.
  3. Pokud jste na zimu demontovali čerpadla, nyní je vraťte zpět, stejně jako ostatní technologii. Při tomto kroku postupujte opatrně, abyste nepoškodili plastová šroubení.
  4. Nyní otevřete ventily. Přesvědčte se také, zda je vše dobře zapojeno a utěsněno. V případě úniku bazénové vody doporučujeme vše namontovat znovu.
  5. Teď přichází na řadu filtr, který je nutné přepnout z šesticestného ventilu do funkce „Filtrace. Rovněž se přesvědčte, zda je v pořádku skimmer a nejsou v něm nečistoty. Důležitý je také vlasový filtr oběhového čerpadla, který musí být opět perfektně čistý.
  6. Nyní můžete zapnout čerpadla.
  7. Je-li Váš bazén vybaven protiproudem, přesvědčte se o těsnosti veškerých spojů a ovládacích prvků.

Velmi důležité je pravidelně kontrolovat všechny spoje. Provozem totiž může dojít k jejich uvolnění. Vyhnete se tak zbytečným problémům.

Pokud si ovšem na jarní přípravu bazénu netroufnete sami, využijte služeb našich profesionálních techniků. Ti Vám rádi Váš bazén opět zprovozní.