Proč si pořídit k bazénu i tepelné čerpadlo? Prodlužte si koupací sezónu!

 

Díky tepelnému čerpadlu se budete moci koupat i v zimě

Tepelné čerpadlo není nezbytným příslušenstvím bazénu, ale nabízí vám užitečné a příjemné výhody v podobě prodloužení koupací sezóny. Regulace teploty bazénové vody může navíc probíhat obousměrně, takže z benefitů čerpadla těžíte i v létě! Jak tedy tepelné čerpadlo pro bazén vybrat?

Výběr tepelného čerpadla není nic náročného. Hlavu si lámat nemusíte ani se spotřebou elektrické energie. Naše chytré bazénové příslušenství od značky BRILIX umí totiž využívat energii z okolního vzduchu. Díky kompresi ji pak přeměňuje na teplo, které následně vyhřívá bazénovou vodu. Jedná se tedy o ekologické řešení, které je oproti elektronickému ohřevu úspornější až o 80 %.

Jak vybrat tepelné čerpadlo pro bazén podle vašich kritérií?

Všechna naše tepelná čerpadla mají své výhody. Výběr si tak uzpůsobte na míru svým potřebám. Jak přesně se má bazén ohřívat? Chcete vytápění řídit na dálku? Potřebujete speciální funkce na rychlý ohřev?

V úvahu při rozhodování vezměte také velikost bazénu. Některá čerpadla umí ohřát bazén například do 20 m3. Jiná si hravě poradí i s modelem do 60 m3. Pokud pro větší bazén vyberete čerpadlo s menším výkonem, nebude výsledná teplota vody dle očekávání, proto si tento parametr nezapomeňte pohlídat.

Díky tepelnému čerpadlu budete mít ze svého bazénu větší radost

Některá tepelná čerpadla se sice vyrábí primárně pro bazény, použít je ale můžete bez problémů i v kombinaci s vířivkou. Pokud tedy řešíte, jak si koupání ve své vířivce ještě více užít, klidně sáhněte po tomto řešení. Pro připojení k vířivce jsou vhodné třeba naše modely čerpadel XHP FD PLUS či XHP FD PX 100.

Bude vám stačit klasika?

Klasická tepelná čerpadla od různých výrobců vodu v bazénu ohřejí, ale nemůžete si sami určit rychlost vyhřátí bazénu. Pokud jsou v chladných sezónách v provozu nonstop, nepředstavují úspornou energetickou variantu. Volba programů na různé rychlosti vytápění zkrátka chybí. Představují ale finančně úspornější řešení, které může některým lidem vyhovovat.

Chcete si teplotu vody v bazénu regulovat bez ohledu na čas a finance?

Vsaďte na tepelné čerpadlo s invertorem. Díky němu můžete teplotu vody v bazénu nastavit podle momentálního rozhodnutí. Potřebujete třeba rychlý ohřev, protože čekáte narychlo hosty? Tak si čerpadlo nastavte na nejvyšší výkon! Venku se o několik stupňů oteplilo? Pak si své čerpadlo nastavte do úsporného režimu s nižším výkonem.

Čerpadlo s invertorem můžete přepnout do polohy 3 programů – ECO, STANDARD a BOOST – které vám budou k službám, kdykoliv zvýšíte či snížíte požadavky na výkon ohřevu svého bazénu.

Chcete bazén v zimě ohřát a v létě ochladit?

Máte v oblibě opravdové vychytávky? Pak vás nadchnou naše tepelná čerpadla XHP FD, která umí fungovat oběma směry. V zimě vám bazén krásně vyhřejí a v parných letních dnech umí vodu v bazénu dokonce ochladit. I v těch největších vedrech se tak dočkáte dokonalého zážitku z plavání v chladivé vodě. Modely typu XHP FD je možné používat i do slané vody – vytvořte si unikátní mořské podmínky s požadovanou teplotou v pohodlí domova!

Tip!
Pokud hledáte vždy jen to nejlepší, budou se vám líbit také designově zpracovaná čerpadla s dotykovým displejem a wi-fi připojením. Díky němu můžete ohřívání bazénu ovládat jednoduše a pohodlně prostřednictvím mobilní aplikace na dálku.

Máte stále otázky ohledně toho, jak tepelné čerpadlo pro bazén vybrat? Obraťte se na naše vyškolené specialisty, kteří vám všechny případné dotazy objasní a ochotně doplní vysvětlení ke všemu, co vás ohledně ohřevu bazénové vody zajímá.