Bazénových party se nemusíte vzdát ani na podzim. Co na nich nesmí chybět?

 

Dýně jako halloweenský motiv pro bazénovou party

Padající listí rozhodně neznamená konec venkovních párty u bazénu. Ba naopak je dokonalým časem pro uspořádání venkovních grilovaček okořeněných dováděním ve vodě. Bez čeho se akce neobejdou?

Barevné spektrum podzimu vám dává nekonečně mnoho možností, jak si vyhrát s barevným laděním. Kromě toho otevírá i nové nápady na občerstvení a drinky. Nezapomínejte, že teploty klesají, takže měkké polstrování na lehátkách a pohovkách, stejně jako příjemné deky a župany jsou nezbytností.

Abyste při koupání neměli husí kůži

Jestliže si chcete bazénových radovánek užívat od brzkého jara až do pozdního podzimu, rozhodně by vašemu bazénu nemělo chybět zastřešení a ohřev vody.

Výhody bazénového zastřešení

Samotné zastřešení dokáže udržovat bazénovou vodu až o 8 °C teplejší v porovnání s okolní teplotou. Díky tomu také snižuje náklady na ohřev vody. Rodiny s dětmi ocení rovněž bezpečnost, jelikož zastřešení brání náhodným pádům do bazénu, a to nejen dětí, ale i domácích mazlíčků. Další výhodou je ochrana bazénové vody před mechanickým znečištěním listím, pískem nebo hmyzem. Zastřešení může být nízké, ale i vysoké, které umožňuje pohodlný pohyb okolo bazénu včetně přetvoření na relaxační prostor. Díky posuvnému systému můžete se zastřešením snadno manipulovat.

Úsporný ohřev vody

O příjemné chvilky strávené v bazénu i při nízkých venkovních teplotách se postará tepelné čerpadlo, které není závislé na slunečních paprscích. Čerpadlo odebírá ze vzduchu energii o nízké teplotě, kterou přeměňuje na teplo a využívá pro ohřev vody. Oproti klasickému ohřevu elektrikou ušetříte až 80 % energie.

Jaký kabát bude podzimní koupačce slušet?

Pro podzim jsou typické tyto barvy: červená, oranžová, zelená, hnědá a žlutá. Právě v těchto barvách můžete pořídit osušky, župany, podsedáky a polstry na zahradní nábytek. Nesmí chybět ani hřejivé deky, které po koupání oceníte.

Barvy podzimu

Díky ohřevu vody a zastřešení si koupání můžete užít i večer. Romantickou atmosféru vykouzlíte svíčkami rozestavěnými kolem bazénu třeba v zavařovacích sklenicích. Chybět by nemělo ani LED řetězové osvětlení. Důležitou roli bude při večerním koupání hrát také osvětlení hladiny bazénu. Ve vodě může plavat stylový vodotěsný repráček.

Na stolech by neměly chybět vázičky s travinami, podzimním listím a větvičkami. Krásně budou vypadat i červené šípky. Do misek naskládejte kaštany, žaludy, šišky a okrasné dýně. Podzimní atmosféru podtrhne barevný vřes.

Inspirujte se typickým podzimním menu

Ani podzimní bazénová párty se neobejde bez pořádné grilovačky. Letní saláty ovšem nahradí jídlo, které zahřeje. Ugrilovat si můžete třeba klínky dýně hokaido nebo klobouky hub. Hned po osušení můžete sáhnout po teplých jedlých kaštanech, které se naříznuté na vypouklé straně grilují v grilovací misce. Typickým podzimním jídlem jsou brambory pečené v uhlí, takže ani ty by neměly chybět. Ostatně ze všech surovin můžete udělat třeba špíz, který doplníte grilovaným fíkem. Sladkou tečkou mohou být opékané marshmallow.

Myslet byste měli i na pravidelný pitný režim. Připravte svým hostům jablečný mošt, horkou čokoládu nebo pomerančový punč se zázvorem. Na podzim bude nejlépe chutnat podzimní ovoce, jako jsou jablka, hrušky a švestky. Do misky nasypte vlašské a lískové ořechy.

Užívejte si vodních radovánek i na podzim. Stačí mít vyřešené zastřešení bazénu a ohřev vody a podzimní párty dostanou zcela nový rozměr.