Wellness centrum z pohodlí Vašeho domova

Vracíte se každý den domů z práce vyčerpaní a unavení? Toužíte po relaxu, uvolnění či rehabilitaci? Pokud ano, máme pro Vás řešení v podobě vířivých van! Jestliže si totiž domů pořídíte vířivku, můžete dát stresu rovnou sbohem!

Blahodárné účinky vířivky na tělo i mysl

Díky vířivce se snadno zbavíte zatuhlostí a křečových stavů svalstva a kloubů, zrychlí se Vám krevní oběh, podpoříte metabolismus, ale i celkovou výživu tkání. S vířivou vanou dochází rovněž k posilování kardiovaskulárního systému organismu nebo třeba k urychlení vylučování cizorodých látek z těla. Tyto relaxační vany pak také napomáhají uvolňovat psychické napětí a zátěž. Na rozdíl od infrasaun poskytují vířivky kromě tepla navíc příjemné, intenzivní a hlavně uvolňující masáže.

Není vířivka jako vířivka…

V současnosti se vířivky vyrábějí hned v několika provedeních. Vany se mohou lišit například tvarem, velikostí, ale i funkcemi, počtem trysek či objemem vody, který se však nejčastěji pohybuje v rozmezí od 1 do 2 m3. Tradičně se pak vyrábí vířivky o velikosti 1,5 x 2 metry, přičemž hloubka dosahuje zhruba 60 cm. Setkat se můžete i s vířivkami s osvětlením, se schůdky, termokryty a podobně. Velmi populární součástí vířivek jsou v dnešní době rovněž funkce jako je aromaterapie a chromoterapie. Pro domácí používání je pak neideálnějším typem vířivka pro jednu až čtyři osoby.

Většina vířivek je vybavena tryskami, které Vám poskytnou úlevu od bolesti tam, kde zrovna potřebujete. Nejčastěji se ve vířivkách setkáme s tzv. dvouproudovou hydromasážní rotační tryskou, kdy se tyto trysky pohybují v kruhu. Trysky pak lze přirovnat například k bodové intenzivní masáži, která Vám uleví zejména od bolestí kolem páteře. Vířivky jsou však často vybavovány i dalšími masážními tryskami, jako například pro masáž nohou, chodidel a podobně.

S pořízením vířivé vany se tedy můžete rozloučit s neustálým navštěvováním masážních salónů a dalších wellness center, což Vám ušetří jak čas, tak peníze.