Doplňkové služby ve Vašem bazénu, které jistě oceníte.

Bazén nemusí sloužit jen ke koupání, můžete si z něj totiž udělat i soukromé wellness a masážní centrum. Že nevěříte? Přesvědčte se v následujícím článku… V současné době jsou totiž k dostání doplňky k bazénům v podobě masážních trysek, které slouží k regeneračním a masážním účelům. Zaslouženého relaxu po celodenní práci si tedy můžete užít i u Vás doma.

Hydromasáž je velmi účinnou masážní metodou. Uvolňuje totiž svaly, podporuje krevní oběh a zmírňuje bolest v různých částech těla. Trysky lze namontovat jak do stěn bazénu, tak do jeho dna, díky čemuž si můžete nechat masírovat tu část těla, která Vás právě bolí. Jejich výhoda je také v tom, že pouštějí do bazénu proudy vody o různém tlaku. Kromě trysek jsou však k dostání rovněž tzv. chrliče. Ty jsou umístěné buď v bazénu, nebo nad ním, jsou napojené na čerpadlo a vytvářejí vodní paprsky, vodopády či vodní clony, které lze rovněž využít jako masážní prostředek. Setkat se můžete také s tzv. relaxačními lavicemi, které jsou však finančně náročnější.

U chrličů či trysek lze většinou také regulovat množství vody či výšku dopadajícího proudu. Nastavit si tedy můžete mírný a šetrný proud, který je vhodný kupříkladu k masáži krční páteře, až po proud intenzivní a silný, který lze využít třeba na celá záda. Proud si tedy můžete nasměrovat přesně tím směrem, kterým zrovna potřebujete. 

Pokud u bazénu rádi dovádíte, budou pro Vás vhodným doplňkem i nejrůznější skluzavky, skákací prkna, kaskády, vodní hřiby či deštníky nebo například sprchovací zařízení. Toto příslušenství se ovšem vyplatí spíše pro větší bazény. Luxusnější bazény jsou také mnohdy zdobeny nejrůznějšími vodopády, které lze opět snadno využít k masážním účelům. Pořídit si můžete rovněž tzv. vodní lehátka, kdy se jedná o perličková lůžka vybavená tryskovými systémy, z nichž vystupují vzduchové bubliny.

Veškeré doplňky tohoto typu jsou pak vyráběny z nerezové oceli, díky čemuž je zaručena jejich kvalita a odolnost vůči korozi.