Důvody, které Vás přesvědčí o koupi domácího bazénu

 

Plavání patří mezi doporučované tělesné aktivity pro všechny věkové skupiny. Lékaři je doporučováno dětem, dospělým i starším osobám pro utužení zdraví i v ozdravném procesu po množství onemocnění a úrazů. Plavání totiž nezatěžuje organismus jako jiné sporty a vodní prostředí pomáhá uvolňovat svalstvo a dává odpočinout tělu od jinak všudypřítomné gravitační síly. Plavání otužuje, zlepšuje dýchání, celkovou koordinaci pohybu i stabilitu celého těla.

„Dejte sbohem přeplněným koupalištím a užijte si soukromí u vlastního bazénu.”

Proč si pořídit bazén

Bazén na zahradě nebo v domě je také nesrovnatelně lepší alternativou přírodních ploch i veřejných koupališť, ať jak z hlediska bezpečnosti, tak i po stránce hygienické. V dnešní době je také domácí bazén již ekonomicky dostupný prakticky každému zájemci. Na druhou stranu, podle výše investic se mění význam a kvalita pořizovaného bazénu. Důležitým faktorem při pořizování bazénu jsou také klimatické podmínky. I s tím totiž souvisí cena jak výstavby, tak i provozu bazénu. Pokud není lokalita úplně příznivá (vysoká nadmořská výška, orientace na sever, špatný přístup slunce, atp.), je zapotřebí bazén vyhřívaný, čímž se náklady na provoz bazénu zvyšují. Prodloužit koupací sezónu lze i instalací vhodného zastřešení bazénu.

„Kvalitní zastřešení bazénu prodlouží koupací sezónu”

Zastřešení bazénu prodlouží koupací sezónu

Pokud jsme pečlivě uvážili všechny faktory a rozhodli se pro pořízení bazénu, je jeho výběr a souvislosti jeho provozu důkladně zvážit. Jednorázovou investicí do nákupu rodinného bazénu odliv financí zdaleka nekončí, pokud však zvážíme všechna pro a proti, správného rozhodnutí určitě nebudeme litovat. Bazén se stane oblíbeným místem relaxace, které se nám za péči odvděčí mnoha příjemně strávenými chvílemi s rodinou a přáteli, vrátí nám fyzickou zdatnost a psychickou pohodu. U bazénu můžeme trávit chvilky, nebo dlouhá odpoledne či večery.

Svůj bazén můžeme vybavit také nejrůznějším bazénovým příslušenstvím, jako je podvodní osvětlení, nebo protiproud, který nám umožní plavání i v malém bazénu, skokanský můstek nebo solární sprchy k bazénu. Řadu doplňků je možné dokoupit dodatečně, jsou mobilní a snadno instalovatelné, ale pokud máme příležitost a počítáme s nimi dopředu, můžeme je nechat zabudovat do projektu a následně konstrukce bazénu rovnou.