Bazénový alarm. O co se jedná a jak to vlastně funguje?

Bazénový alarm je elektronické bezpečnostní zařízení, které funguje na principu detekce pohybu hladiny vody. Lze jej snadno připevnit na okraj bazénu, kde alarm nepřetržitě hlídá hladinu vody, a to tehdy, není-li bazén používán. V případě, že se pak hladina vody zvýší, spustí se hlasitý poplach. Díky tomu tak budete maximálně do 10 sekund vědět, zda nedošlo k pádu osoby, zvířete nebo těžkého předmětu do bazénu.

Jak bazénový alarm funguje?

Bazénový alarm je propojen se sirénou, která se může nacházet v podstatě kdekoli ve Vašem domě. Propojení je totiž bezdrátové. K ovládání alarmu slouží dvě malá tlačítka, která jsou však vytvořena a umístěna tak, aby alarm nemohly deaktivovat děti. To je bezesporu obrovská výhoda. Pokud pak chcete bazénový alarm odstavit Vy, je to jednoduché. Použijete k tomu totiž již zmíněná tlačítka. V tomto „koupacím“ režimu pak alarm ignoruje veškeré pohyby vodní hladiny v bazénu. Vy se tak můžete pohodlně koupat, aniž by Vám v domě houkala siréna. Poté, co se v bazénu dostatečně vydovádíte, alarm se sám nebo s Vaší pomocí aktivuje opět do hlídacího režimu.

Používání bazénového alarmu

Bazénový alarm lze umístit do bazénů jakýchkoli tvarů a velikostí. Nutno však zmínit, že máte-li bazén, ve kterém se hladina vody šíří špatně či příliš pomalu, je vhodné pořídit si alarmů více. Důležité je pak také správné umístění alarmu. Je totiž nutné, aby k němu vedla přímá cesta po hladině. Toto zařízení je rovněž zcela bezpečné, protože je napájeno bateriemi. K Vašemu bazénu tedy nemusíte složitě přivádět kabely. To rovněž představuje velkou výhodu, jelikož se zamezí případným úrazům elektrickým proudem.

Máte-li tedy rodinu, kde je alespoň jedno malé dítě, je určitě velice vhodné pořídit si tuto jednoduchou a malou pomůcku, která však dokáže zabránit velmi nebezpečným situacím.